fredag 18. mars 2011

For Japan with love.

Som mange andre bloggere rundt om i alle verdens land ønsker også eg å markere" bloggers day of silence"
 for Japan with love
 idag 18.mars.
 Derfor vil eg idag la bloggen min ligge stille uten nye innlegg. 


Klem fra Catharina.
   

torsdag 17. mars 2011

For et par tre år siden kjøpte eg meg en pasjonsblomst ( Håper eg ikkje lyg no, ang. navnet. Meiner det er Passiflora ett eller anna. Fremdeles håplaus på navn.) som eg ville prøve å plante ut i krukke og sette på en lun plass. Eg tenkte da selvfølgelig å prøve å overvintre den ute. Den vokste og blomstret fint heile sommeren.


Da høsten og vinteren kom lot eg den stå ute uten noe form for dekke. Må innrømme eg synes litt synd på den, for eg visste ikkje om den ville overleve der ute i frost og kulde, vind og regn. Når da våren endelig kom gikk eg spent og kikka om det var liv i den. Og utrulig nok så kom den igjen ! Meiner vi den gangen hadde en ikke for kald vinter. Eg har også lest at jo større den blir, med kraftigere grener jo enklere å overvintre i mildere strøk. Eg gjorde det samme enda et år. Men da hadde vi en ordentlig kald vinter og det gjorde dessverre sitt til at den ble borte. Har tenkt på å forsøke enda en gang men da med dekke på vinteren. Så spørs det om det vil gå bedre da. Hvis ikke er det berre å ta den innom hus til vinteren igjen. Men akkurat det orker eg ikkje å tenke på no. :O)Kan jo og vise frem disse skjønne kvite campanulaene mine. Bilder fra i fjor sommer.


Catharina. :)

tirsdag 15. mars 2011

I forrige uke en gang kjøpte eg en bukett med blant annet crysanthemum og alstromeria. Når da buketten begynte å tape seg, kasta eg det visne og tok vare på dei blomsterstilkane som fremdeles kunne brukes. Disse satte eg i små glass og i denne skjønne minivasen her.


 No må eg og berre legge til at i tillegg til denne crysantemumen her, har eg alstromeriaene også enda. Og dei er fremdeles veldig flotte! Utrulig kor holdbar den blomsten er. En favoritt her hos meg! :)

I morgen er det tidlig opp og på jobb. Så til dere som måtte finne på å kikke innom her nå i kveld, ønsker eg ei riktig god natt!!!

Catharina.

mandag 14. mars 2011

Det blomstrer, spirer og gror i hagen! :O)


Snøklokkene er de første som blomstrer her hos meg.


Disse snøklokkene vokser tett inntil yucca  palmen min.
Nydelige, små og etterlengta er dei definitivt! :)

Det er selvfølgelig alt som spirer og gror her. Med unntak av ugresset da vel og merke.( hehe)
Dette som spirer under denne teksten er ikke ugress. :)


Kvart einaste år finn eg slike små kristorn spirer.  Sjølv har eg ingen kristorn busker i hagen, så eg rekner med det er små fuglane som er på ferde og etterlatt seg frø. :)
Hva eller hvor jeg skal gjøre av denne vet jeg ikke enda. Men flyttes må den sida eg skal jamne ut og så plen der den står. Mer om det prosjektet kommer i et senere innlegg.Denne gullkorgen vokser under en tuja. Der er det fritt for snø, og den koser seg bra der i vårsola.


En annen liten oppdagelse eg gjorde da eg kikka opp i Selje treet er at det nå er kommet små dunete gåsunger!


Som dette bildet avslører har det kommet litt snø her igjen. Men det er heldigvis ikke meir enn at det vil forsvinne ganske snart håper eg.

Fant et passende vårdikt som eg synes passer veldig bra til dagens innlegg.                                                    Ha det riktig kos!
Klem fra Catharina

tirsdag 8. mars 2011

Heisann! :)
Det blir ofte flere dager mellom hver gang eg blogger, men eg koser meg med å kikke  innom mange av dere hver eneste dag.
No i det siste  har eg vært på stor jakt etter hagebøker av Claus Dalby. Eg veit  at det går an å kjøpe bøkene fra Danmark, men da må en nok også betale toll, og det vil eg helst  unngå.


Så etter mye leiting uten hell tok eg rett og slett og spurte Claus sjølv om det er forhandlere her i Norge som selger bøkene hans. I tilfelle fleire av dere lurer på det samme har eg lagt ut en kobling. Claus Dalbys bøker kan kjøpes her: http://www.capris.no/.  Og dyrt er det heller ikke. :)

Da har vi visst en orkan i vente her så eg må nok berre la blogg være blogg og ta eg ei runde rundt huset og sjekke at det ikke ligger noe der som vil kunne blåse bort og gi oss sjølv eller naboene noen ubehagelige overraskelser . : /

Ønsker dere alle en forfriskende og herlig tirsdag!

Klem
 Catharina