lørdag 28. mai 2011

skjønn Pion, og syrin i ramme...♥

i går var pionene mine kun knopper, mens dei idag er slått ut i full blomst. Nydelige er dei!


  No frykter eg at det ikkje er mange dagane eg får glede meg over denne herlige buketten ... Så eg må no berre nyte dei fullt ut så lenge dei varer. :) Ellers så har eg ei gammel kvitmala ramme som eg har festet hønsenetting på. Denne henger nå på en vegg i stua. Idag tok eg syrin og festet den til ramma med ei lita kleklype og pyntet litt med en blonde. Gjorde dette egentlig berre for moro, men eg synes det blei stilig eg. 


Hadde eg no berre huska kor det var eg la ifra meg disse hylsene sist.....     
 Hadde jo tenkt å sette syrinen i ei hylse med vann, og så skjule den med noe stoff , blonde eller et lite kremmerhus.
Skal ikkje slippe den tanken. Og hvis eg i tillegg later som ingenting og IKKJE leiter etter dei bortkomne hylsene, ja då veit eg jo at dei dukker opp. Slik er det jo alltid...   *ler*

Et lite spørsmål til sist. Ka er det som gjer at lista med følgerene mine ikke ligg fremme på bloggen?? Er det berre eg, eller er det fleire som har vært bort i det samme? 


fredag 27. mai 2011

Så var det fredag igjen, og idag har eg vært på en liten handletur. Var innom et lite hagesenter ikke så langt unna. Der blei det kjøpt noen flere storkenebb i en helt skjønn blåfarge. Disse har eg enda ikke fått plantet, men  håper eg får det gjort i morgen. Tenk å ha hatt slikt finevær no som eg har sett noen av dere har. Var tidligere idag på bloggebesøk hos fleire av dere. Som feks. Ellen med bloggen Roser og Patina. Så utrulig idyllisk ho har gjort det med utemøbler, pledd og et dekket bord med cupcakes og kjeks.... sukk!!   Eg må nok berre vente med alt det ennå ei stund. ser ikke ut til at sommerværet er på vei hit med det første. Pionene mine er fremdeles i knopp, men  ikkje  pionene eg kjøpte med meg heim idag. Dei er kommt mye lenger, og dei har eg satt i en krystall vase inne. Egentlig ville eg hatt en cremfarga eller rosa mugge å sette den i nå, men det har eg desverre ikkje enda. hihi ;)

Helgebuketten min... 







No er det Norske talenter som gjelder! 








Vakker solnedgang...

Stikker berre en liten tur innom for å vise kor flott sola skinte ei stund no i kveld. No var det ikkje fullt så mørkt ute som bilder viser, men solnedgangen var virkelig flott. Var snar å hente frem kameraet for å få knipsa et bilde før sola blei borte bakom fjellet. Om sommeren får vi sola inn på kjøkkenet vårt i sju tida på morgenen, så går ho ned bak fjellet der i halv elleve- elleve tida på kvelden. Så dette er altså utsikta vår ifra stua. :) Er kjempeglad for at vi er heldige å ha sola fra morgen til kveld, for her som det er så mye fjell er det slett ikke alle som er like heldige. 



Da er det på tide å gi seg. Ønsker dere alle 
God natt! :)

torsdag 26. mai 2011

Da ser det endelig ut til at været har roet seg slik at eg kan få gjort litt ute også. Med mye regn og sterk vind dei siste dagane er det ikkje fritt for at eg har hatt en følelse av å ha hoppet over heile sommeren og allerede kommt til høsten. Og så har sommeren enda ikke startet. Hehe..  I går tok eg meg ei runde og tok nærbilder av noen blomster som stod så fint  pyntet med regndråpsperler på. :)




Det er fleire av dåkke som har vist bilder av Duppe i det siste.


 Eg tok og delte min for et par tre år siden og kan underskrive på at det er en staude som vokser seint. Mine er ganske små enda, men søte er dei. -synes blomstene har en viss likhet med georginene eg. :) 
Denne blomsten her har funnet seg et par veronika blader som den hviler sitt lille vakre "hode" på. ;)


Reinrosen min trur eg det omtrent er så vidt det er liv i. I år er det ikke mye igjen av den, og denne blomsten er den eneste som kom. Er det noen av dere som har erfaring med reinroser? 


Da ser det jammen ut til at vi kanskje får litt sooooool! 
jippi.!

Ønsker alle mine besøkende en strålende dag!









tirsdag 24. mai 2011

Syrintrærne blomstrer for fullt, og no når det regner ute synes eg luktene er enda meir intens. Herlig!!
Lovely white Lilacs is blooming right now in my garden. And I have to say that it seems like the smell is even more intense now when its raining. 
I love it! :)


Siden været er elendig med mye regn og storm til tider, må eg berre la hage være hage for ei stund. Min interesse for foto og alt en kan få til med forskjellige bildeprogram berre øker. En snapper opp litt her og der, prøver og feiler. Men det er utrulig kjekt!
Under får du se tre litt forskjellige eksempel på hvordan bildet mitt blei etter bearbeiding. :)

Because of the bad weather we have now, it`s not fun to be outdoor at all...
But that`s ok. (for a while... ) Because my passion for photo just get`s bigger every day. I`m learning new stuff all the time,
  It`s fun!








mandag 23. mai 2011

My new Allium.

Hei 
Som eg skreiv i mitt forrige lille innlegg har eg i helga kjøpt meg tre stk. Allium.

As I wrote saturday, I now have got three new Alliums for my garden.






Veit ikkje om eg har funnet rette plassen til dei enda, men det kan eg jo sjå etterkvart. Veldig kjekt at plantene kan flyttes på ;)

I am not sure that I have found the right place for them yet, but that can be changed later.
I just love that they can be moved :)
Alliumen har eg plantet, og den lener seg opp mot stammen til "Fandens spaserstokk".
 Bildet av fandens spaserstokk  under her blei tatt i fjor.

My Allium now grows against an Aralia. (I think it is called.)


 Denne passer eg på å ta bort rotskudd av, og av og til kjem det ut små skudd fra stammen som eg bruker å ta bort for å denne oppstammede fasongen. På høsten/vinteren  visner bladene og faller av.
Så må eg vise frem denne tulipanen igjen.

I have to show you my tulips again.


No som den holder på å blomstre av,  er den nesten flottere enn den var tidlig i blomstringa.
 Den er som en vanlig flott tulipan tidlig i blomstringa og forandrer seg på slutten og får store pionliknende blomster.  :)

Now they are soon finished their blooming, But I think they are lovly  at this time, and looks just like a piony with their big double  flowers.





Jammen tar det tid å oversette, skulle fått meg en oversetter på sida mi. men eg har problemer med å få det til. Noen som har et forslag?

Ønsker dere en fantastisk fin Mandag!
Wish you all a great day!







søndag 22. mai 2011



fredag 20. mai 2011

Fredag igjen/ Friday again

Her er det endelig oppholdsvær etter en dag med veldig mye regn. 
Og eg burde absolutt benytte anledningen til å få klippet gresset. Det er en stund siden nå, siden filteret gikk tett og og klipperen nektet å starte er nå nytt filter er på plass, og klippingen kan begynne. :)
After a day with lots and lots of rain I`m really glad that it is much better today. No rain, yet at least.
So now I should really start cutting my lawn. It grows very fast. 



Tok meg en tur ut på altanen som vender mot vest, og hadde meg et lite overblikk over denne delen av hagen.
I went out to the balcony at the west side of my house and took some pictures of that part of my garden from there.


 Syrinene blomstrer fint heldigvis for det er neimen ikke mye annet som blomstrer her akkurat no. Og igjen ser eg at eg burde få bestillt mer grus slik at eg kan spa opp resten av gresset som vises på bildet over, og fått ferdig grusganger der. Eg berre elsker finkornete grusganger!! ;O)
As you can see, its not much that is blooming here right now. And I think also its time to finish my path there. The lawn here has to go, but I think it will be much nicer here when that project is finished. :)


Må prøve å finne noe til neste år som kan gi mer blomstring  på denne tiden. Flere tulipaner er allerede bestemt. :) Det blir jo litt kjedelig med berre masse grønt i bedene. 
Under her er det Ludvik  som er på en spasertur i hagen. :)
All that green in the bed is so boring I think. But more tulips will be planted later this year, so I hope for more flowers next year at this time.And at the picture under, you can see
our cat Ludvic is enjoying a little trip in the garden. 

Ønsker alle God Helg!!

Have a nice weekend everyone!!




onsdag 18. mai 2011



Heisann.
Fikk pakken med mine Sarah Bernhart pioner for et par dager siden som eg må få plantet ut idag. 
Så da spørs det hvor mange år eg må vente på første blomstring. Eg er nok veldig utålmodig sånn. Vil aller helst at at skal blomstre det samme året som dei blir kjøpt. :)

Ellers så har sett litt på fjorårsbilder idag  og fant et bilde av dukka som eg sydde i fjor. Med hvit kjole og rosa tråder i håret er i hvertfall ho klar for sommeren. :)
Kanskje eg skulle ha henta ho fram igjen snart, og funnet en plass til henne her i stua. No er ho  ikkje akkurat så lita heller denne frøkena, og krever sin plass i sofaen. "fnis"

Eg er ikke så veldig flink i engelsk rettskriving, men tenker likevel på å forsøke å også skrive  innleggene mine på engelsk. I hvertfall deler av innlegget som eg greier å oversette og skrive sånn noenlunde på engelsk. hehe Dette har eg lyst til fordi det er så gøy å kanskje kunne komme i kontakt med hageinteresserte fra andre deler i verden også. 
Dette blir eg å forsøke noen innlegg fremover for så får eg  no sjå korleis responsen blir. :)


Hello:)
I have been loocking at some pictures I took last year, and then I found this one. A dolly I made in the summer last year. With her white dress and pink treads in her hear I guess she is quite ready for the summer already :)
Mabe I should find  her again and let her stay in my livingroom now. She is not so small this young lady, so she will really need some space in the sofa. ;)


Ønsker alle en kos dag! 
Have a nice day!





søndag 15. mai 2011

I dag blir det to innlegg fra meg.
Vi har vært heldig med været idag og sola har vært fremme omtrent heile dagen. 


Dermed har eg vært en liten runde med fotoapparatet og tatt litt bilder fra hagen.


 Er imponert over kor lenge tulipanene har blomstret. Skal bestille meg endel flere til neste år, for det blir litt stusselig med berre noen få tulipaner hist og her.



 Bilder tatt på denne måten over her måtte eg forsøke, etter å ha sett det gjort på musikkspilleren min her på bloggen. Synes det er så vakkert å se blomstene mot den blå himmelen. Det blir på en måte så mye "luft" i bildet, om det kan seiast på den måten. :) Hadde nå berre hekken  vært borte den stunda eg tok bildet så hadde eg vært enda mer fornøyd. men men... ;O)

To av mine klematiser blomstrer nå.

 Det er bergklematisen, og så er det denne eg viser bilde av her som eg ikkje husker navnet på. ( Som vanlig, hihi )


Så som dåkke ser er det rosa,rosa og  atter rosa akkurat no... :)


Så disse her igjen då...
 Dåkke som har sett dei to siste bildene  under her før, får berre lukke øynene, plystre en liten strofe og late som dåkke ikkje ser dei. Hehe