torsdag 30. juni 2011

Aller først vil eg sei tusen takk for kjempekoselige kommentarer og tilbakemeldinger som eg får ! Det er kjempekos å lese, og så er det i høyeste grad med på å gjøre bloggingen så gøy! :)   Vil samtidig få ønske mine nye følgere  lig velkommen!!

 Ute skinner sola litt innimellom, men det hjelper ikke å være kravstor, så en må nok berre være glad for dei solstrålane som kjem. :) 


Tenkte eg kunne vise bilder av en Akeleie eg har. 


Kan virkelig ikkje huske eg har kjøpt denne her noen gang og lurer derfor på om den er selvsådd.


 Fra tidligere har eg både lilla og blå akeleie.




 Vet noen av dere om det kan være dei som har frøsådd seg og blitt en slik skjønnhet som bildene viser? Da er det i såfall utrulig gøy og spennende med akeleier :)


 Blir spennende da å sjå ka som vil dukke opp til neste år  :)



mandag 27. juni 2011

Her inne hos meg har det vært lite aktivitet i det siste. Det er jo slik at når det kjem noen herlige dager så må en nesten berre benytte seg av det så godt som en kan.


 Vi har vært et par dager på øya og fått malt endel på sommerhuset vårt. Glemte utrulig nok å ta med kameraet, så bilder derfra får komme senere. Sjølve huset, vinduer,lister og alt blir ikke direkte kvitt, men en litt varmere kvit farge så inntrykket ikke skal bli for `hardt`. På grunn av alt det lyse, og siden dette er et sommerhus har vi vel blitt enige om at ytterdøra skal få en fin blåfarge.


Synes det er så fint siden havet ikke er langt unna.  Heime hos meg er det også mye blått som blomstrer no. En type veronika, og geranium har eg tatt bilder av .  


Ute står et par stoler og bord. Men siden været er så ustabilt. har eg ikkje orka å pynte noe særlig med hverken duk, puter eller andre ting som ville ha myket opp og gjort det enda triveligere.



Denne veronikaen veit eg ikkje navnet på men gjør du, så hadde det vært kjekt å bli tipset om det. :)



Senere idag skal eg kose meg med å besøke endel av dere der ute. 
Ønsker alle en herlig Mandag.



torsdag 23. juni 2011

Storfint besøk!

For et par dager siden hadde vi et virkelig storfint besøk her.  Statsraad Lemkuhl låg ankra opp her ute og blei nok beundra av flere enn meg vil eg tru. :) fin utsikt har vi fra før synes eg, men det er ikke hver dag vi har slike båter å se på.  

 
Ønsker alle en flott sankthansfeiring!


torsdag 16. juni 2011

Da er det siste skoledag før sommerferien her hos oss. Og for et nydelig vær vi endelig har fått! Sool fra skyfri himmel. Det har i hvertfall ikke vært hverdagskost her i det siste. Igår var vi en tur til Ålesund for å se den eldste dattera mi vel avgårde med flyet. Hennes første tur alene til Svolvær for å besøke mormora si, ei tante og et søskenbarn. Heldig er ho!  Det er så flott der nord no på sommeren spesielt, og eg må ærlig  innrømme at eg skulle gjerne ha reist ilag med ho nordover eg og. :)




Bildet over  og under tok eg på ballstad i lofoten da eg var der i fjor vår. Lengter......



Skal ikke legge skjul på at eg lengter nordover nei, men no når vi har sol og fine vær er det flott å være her og. Og i morgentimene idag har eg kost meg med strikketøyet mitt. Fikk jo oppskrift på oppvaskkluter hos Anne med bloggen http://gardenandangels.blogspot.com og ho hadde strikket noen aldeles nydelige kluter i herlige farger. Eg som aldri bruker å strikke noe om sommeren måtte berre hente frem strikkepinner og garn og strikke meg en klut eg og. og fleire blir det! :) Eg veit eg har takket deg før Anne, men takk igjen for både inspirasjon og oppskrift! Har ikke tatt bilde av min klut enda, men kikker du inn til Anne, så har ho et flott bilde av sine der. :)
Idag kan eg også fortelle om en svært hyggelig men overraskende beskjed eg fikk her på bloggen min. Eg har vært så heldig å bli trukket ut som en av dei heldige vinnerene på give awayen hos " Så vitt jag vet " 
 Jippi!!!
 Og så eg da som omtrent aldri bruker å vinne noe som helst.. Utrulig...
Det var veldig kjekt!!
Og her ser dere hva eg har vært så heldig å vinne.
Er det ikke nyyydelig?


Som den tilfredse og glade bloggersken eg er akkurat no ønsker eg dåkke alle en super herlig Torsdag. 








søndag 12. juni 2011

Fruefiolen blomstrer :)

No er syrinblomstringen på hell. Luktene fra syrinblomstene er heldigvis fremdeles godt merkbar. Helt nydelig.! I tillegg så er også fruefiolen kommt i blomst...




- og dens herlige lukt er akkurat like god som syrinens. Ønsker meg mange mange  flere fruefioler i hagen Mmmmm..... 







lørdag 11. juni 2011

Da har eg kost meg med bilderedigering igjen. Et "postkort" med en virkelig fin tekst. :)




Sommerdikt ♥


Det har blitt tatt lite bilder fra hagen i det siste. Været er ikke noe å skryte av og da frister det lite å være ute.- Hm, synes denne setningen virker kjent? Vel det er kanskje ikke så rart. eg har vel skrevet den samme setninga hundre og ørten ganger allerede... Men idag er været heldigvis mye bedre :) No lengter eg virkelig etter SOL OG VARME altså!!  Nesten så det er fristende å pakke kofferten  og flytte over til sverige ;) Der er det visst et superherlig vær  nå..  *fnis* 
Synes det har vært skummelt å legge inn bildet her av meg sjølv, men no har eg hoppa i det og tatt bilde av meg sjølv og kameraet. Så hipp og hei, Her har dere meg :)
Siden sola og varmen lar vente på seg har eg funnet frem et sommerdikt som vi kan drømme oss litt bort i og nyyyte så lenge.. :)


Fuglene kvitrer fra blomster og trær
forteller oss alle at sommer`n er her.
Sommer med kvelder så lyse og lange
som åpner vårt sinn, vi lar oss lett fange.
For når trost, sisik, lerke og stær
kvitrer "du skal nyte denne tiden her "
Ja, la lyset få gi deg varme i sinn 
til å opne ditt hjerte, slippe gleden inn.
For dagen i dag er dagen du eier.
Den er din, bare din, 
å for en seier!





God pinsehelg til dere alle!








torsdag 9. juni 2011

Forrige helgs bukett var en bukett med rosa roser. Den er tatt bilde av, og satt sammen til en montasje. Måtte jo prøve mine nye skrifttyper også. I bildemontasjen har eg brukt en typewriter skrift som eg er veldig fornøgd med. Denne har virkelig et herlig og vintage preg over seg. :) 


Det er utrulig hvor fort tiden flyr når man har det gøy..... 
natti natt! :)



onsdag 8. juni 2011

Nytt navn, ny header og nye skrifttyper... Herlig! ;)

Da er headeren med mitt nye bloggnavn på plass. Det gjorde seg med et navneskifte no synes eg. Siden eg liker det lyse, slitte og gamle, og samtidig er kjempeglad i lavendel (og selvfølgelig andre blomster), måtte bare det nye bloggnavnet bli Shabby chic og Lavendel. Litt inspirert må eg innrømme eg blei av Ellen sitt bloggnavn Roser og Patina. :) Hagen min er langt fra ferdig, og ser nok litt shabby chic ut den også. Dermed passer navnet også til en hageblogg som denne bloggen først og fremst er.


 Som dere ser på headeren min så har eg også fått meg ny skrift i skrift repertoaret mitt. Hardnakka bestemte eg meg for at eg SKULLE greie å legge til nye skrifttyper til repertoaret som allerede låg inne på dataen. Har forsøkt før uten hell, men i går klarte eg det. Jippi!! Har fått lasta ned mange nye fonter. Det  værste er at det var slett ikkje så vanskelig heller. Hadde eg berre visst det tidligere... Men sånn er det. En må somregel prøve og prøve igjen leeenge før en tilslutt har skjønt kor ting skal gjerast. *Fnis*





Navnebytte!! Fra " drømmen om en romantisk" hage til "shabbychicoglavendel.blogspot.com "

Håper dere finner tilbake til bloggen min :)
Publiser innleggKlem fra Catharina

onsdag 1. juni 2011

Hei på dåkke :)
 Eg kan jo aller først sei at eg har meg ei runde på bloggebesøk kvar einaste dag. Det er så kjekt å besøke dere og få litt inspirasjon. For et par dager siden var eg innom Moseplassen blant andre, rekner med det var mange av dere som såg det flotte fuglebadet ho hadde laget. Så dermed var det gjort. Eg måtte berre ha et fuglebad! :) Men så var det disse kattene da. Om det er best å ha fuglebadet på flat mark eller litt opp i høgda spekulerte eg litt på. Fant ut at her hos meg tar vi det i høgda. For da har jo fuglene litt overblikk over eventuelle farer ikkje sant?


 En annen grunn til eg valgte høgda var fordi fuglebadet ville gi litt høgde i bedet, og dermed bli et lite blikkfang innimellom plantene. Smijernsstativet eg bruker, har eg hatt i mange år. Det er en sånn som sikkert mange hadde i stua før med ei krukke med blomster i. Blei selvfølgelig lei av den og satte den ut i hagen for noen år siden. Da, opp ned. Slik har den fungert som klatrestativ til en staudeklematis. No er også den rollen utspilt og stativet har igjen fått en ny funksjon. Eg trykte den ned i molda så langt eg kunne, la noe stein rundt til støtte, dro på vår lokale blomsterbutikk og kjøpte meg et stort rundt fat med noe dybde. Denne blei plassert på stativet, fyllt med vann og dermed er også eg en lykkelig eier av et fuglebad i hagen. 



Når eg var kommt så godt i gang vart også en pidestall i et eller annet slags materiale som blei kjøpt på nille engang flyttet fra stua og ut i det fri. Den kom virkelig til sin rett ute i blomsterbedet synes eg. 



Og dermed blei det bestemt at i min hage skal eg satse på meir shabby og lyse krukker blant annet. Passer utrulig godt til blomster i rosa,lilla, kvitt. Gjerne også med noe bladverk i grått. Hadde eg berre hatt en lammeøre også der i bedet...
 En annen ting eg drømmer om er lyse, slitte hagefigurer til å plassere på strategiske steder. Litt gjemt kanskje... Kjempestilig !! :) På noen bilder er det lavendel i krukka, mens på andre igjen er det en rosa margeritt eller krysantemum. husker ikke..  Lavendelen gikk greit, men eg må nok kjøpe meg en plante som er litt meir omfangsrik og som kan gjøre litt av seg. Kanskje noen av der har et forslag?? Jaaaa!... :) Blir kjempeglad for tips :)
Når eg  er ute i hagen er somregel kattene like i nærheten. Og veldig ofte skal dei komme og legge seg ned akkurat der som eg holder på å grave og er opptatt med mitt. Da vil dei selvfølgeli ha kos. Egenrådige katter! Vil eg kose med dei når det passer MEG best så berre vrir dei på seg og viser ganske tydelig med kroppsspråket at det passer absolutt ikkje for dei akkurat då, og at det får da være grenser for klining. *ler*
På bildet under ser du Lakris. Det er skøyeren og tergestikka av dei fire kattene våre. For en katt er ikkje  berre en katt skjønner du. ;) Nei, vi har jo fire katter og alle er ulike. Dei har faktisk kvar si personlighet. :)





Ønsker alle mine lesere en superduper dag!