søndag 25. september 2011

No har eg vært ute i hagen og ryddet opp endel. Og det gjorde seg altså. Eg som ikkje er glad i alle disse gulbrune høstfargene blir egentlig litt frista til å berre klippe bort alle disse bladene i bedet, men  men, slik er høsten så eg må nok berre bite i det sure eplet og la det være som det er. hihi





Høst asters




Og tru det eller ei, men gressløken blomstrer også :)



Denne flotte nelliken har blomstret i hele sommer og holder på enda..

Hvordan denne er kommet hit og hva det er aner eg virkelig ikkje. Men eg tok det med likevel for kanskje noken av dere veit ka det er for noe.?


Klem, 
Catharina







Berre en ørliten forandring...

Vart vel ikke helt fornøgd med alt eg hadde på pyntehylla mi sist, så eg gjorde en liten forandring. Det blei litt for mye kvitt og grønt, og så eg måtte ha litt mer farge. 


Da i form av disse tørkede rosene. Og så kunne eg heller ikke la hylla henge på veggen alene, Så en ting er sikkert, eg er ihvertfall ingen minimalist! :) 


Dermed blei det i tillegg skrudd opp en planke eg tok fra en gammel palle. malte den litt kvit og satte i noen spiker siden eg ikke hadde noen kroker for hånd.




Den lille gutten på bildet under er min kjære pappa som liten. :)








En ny følger ønskes velkommen :)

Da skal eg ut og rydde opp litt i hagen. En finfin søndag ønskes dere alle 

~xoxo~
Catharina





onsdag 21. september 2011

Forandring fryder...

Idag blir det to innlegg fra meg. Eg har flytta litt rundt og byttet litt saker og ting på pyntehylla i kosekroken min. Er ikke helt ferdig med hele kroken enda, så da blir det berre disse nærbildene idag.


Til venstre på bildet er det ei bok eg aldri har lest og som eg malte kvit, festet en blonde og litt annen pynt på. Så kom da den boka også til nytte. Eg har plenty av slike bøker så det blir nok fleire sånne etterkvart. Kom faktisk på noe annet og eg kan forsøke med dei, så kanskje eg lager meg et innlegg om det ved en annen anledning) hihi. Den kvite flaska har eg vist før. Den er også malt og pyntet. Forsøkte å sette et stearinlys oppi men det blei for stort i forhold til flaska så eg må nok skaffe et mindre ett.


Er veldig spent på om denne grønnplanten vil trives så pass høgt oppe...






Til dere som har lagt dere til som følgere i det siste ønsker eg et varmt og hjertelig velkommen. :)))



Klem,
 Catharina









Et malt bilde med madonna og barn, men også et rop om hjelp...

For litt siden fikk eg et syrebeisa garderobeskap med tre skyvedører i. Skapet er plassert nede i hallen. Skapet skal jo uten tvil males kvitt. Og det blei vasket med kraftvask, og malt ett strøk med grunning. Eg malte med vannbasert maling, men lurer veldig på hva dere gjør. Maler dere også med vannbasert maling eller er det oljebasert som er tingen til tremøbler?? Håper på gode råd fra dere.. :)




Dere som har malt over syrebeisa ting har vel også erfart at beisen trekker ut i malinga og dermed misfarger denne. Det skjedde nemlig med meg. Planen min nå er derfor å lakke over med klarlakk, gjerne et par strøk for å "låse" inne beisen, og male på nytt over der igjen. Det har eg gjort før med vellykka resultat. Håper det blir like vellykka denne gangen også. 

Og igjen har eg store problem med å laste inn bilder på sideelementene mine. Har brukt opp kvoten får eg opp hver gang eg skal legge inn bilder i sideelementene. Hvis noen av dere som leser dette har vært bort i det samme og funnet ut av det håper eg på tips fra dere om hva eg kan gjere med det. 

Det var jo ekstra kjedelig nå for eg skulle jo linke til Hemmavid sin give away nå i går og klarte ikke å legge inn bildet med link til henne. Blir temmelig frustrert må eg innrømme! Legger derfor ut linken til give awayen  hennes under her:




Når det gjelder bildet øverst så malte eg det for et par år siden en regnfull høstdag akkurat som vi har hatt det nå i det siste. Bildet er malt på ei hobbyplate eg hadde liggende. Så man tar jo hva man har og gjør det beste ut av det :)))

~xoxo~

Catharina

søndag 18. september 2011


For et utrulig deilig vær vi har hatt idag. Eg hadde jo planer om å klippe plenen, men klipperen nektet plent å starte. Har sjekket alt utenom tennpluggen. Så om været er like bra i mårå så får eg sjekke den og.  Håper det er der problemet ligger for mannen min kjem ikkje heim på tre uker enda og gresset er blitt så altfor langt allerede... 



Igår var eg, jentene mine, og den ene søstra mi på tur. Vi kom over en antikvitetsbutikk og slikt finnes ikke her rundt om så da var eg snar å stikke innom. Eg kjøpte meg to gamle laken med blonder og monogram på. Hva eg skal gjere med dei er eg litt usikker på. Men det er nå liftgardiner eg tenkte eg skulle sy av dei. Har ikkje bestemt meg enda så vi får se hva det blir til.

 Denne puta med jentene mine på sydde eg for 3-4 år siden, og er den første bildeputa eg sydde. 

 På bestilling sydde eg denne brødposen med brodert tekst og blondekant. 

Søndagen er over og mandagen er like om hjørnet..
Ønsker dere fine dager i uka som kjem.

Klem, klem

torsdag 15. september 2011

Pompadur og badesalt...


I vår og sommer månedene har eg vel stort sett vist dere blomsterbilder og litt interiør. Men siden eg ikkje er så veldig å pusle med andre hobbyer på den tiden blir det heller lite innlegg om sånt. Men høsten er over oss og da spørs det hva som blir til i år. Eg kan no vise dere denne pompaduren som eg sydde meg for et par år siden nå. Denne bruker eg til mine toalettsaker. Og har den alltid med når eg reiser noen steder. 
Det er mulig noen av dere har sett den før, for eg har vist den før i den første bloggen eg hadde.
Og no kjem eg med en innrømmelse:
Eg er en stor fan av badekar!!

Hva er vel bedre enn å tenne noen lys, fylle badekaret med varmt og deilig vann, ha oppi litt badesalt med lavendel og berre nyte badet etter jobb en sen høstkveld......
Eg er en ekspert på akkurat det ;)

Til ei messe eg var på engang lagde eg fleire slike Badesalt poser med diverse motiv, blonder og annen pynt på.


Og oppskrifta til badesaltet eg bruker kommer her :


Kanskje noen andre av dere har ei god oppskrift å dele innen hjemmespa sjangeren? 

Ha en herlig kveld! :)
God klem fra Catharina

onsdag 14. september 2011

Tilda par med skøyter...


Tilda dukkene har vært og er fremdeles noen kjekke dukker syns eg.  Eg liker spesielt godt dei som har litt 1800 talls klær på. Fra før har eg laget ei dukke med jane austen kjole og mamelukker. Dette paret under her sydde eg i fjor høst. Eg har ikke sett noen tilda menn til disse flotte tilda frøknene tidligere, men siden eg skulle være med og stille ut egne ting på julemessa i fjor, hadde eg lyst til å sy et par med skøyter. Og da måtte jo damen selvfølgelig ha en mann! :)

(Bildekvaliteten er dessverre utrulig dårlig og siden dette paret blei solgt på messa  i fjor, får eg ikkje gjort noe med det nå. )


Men mannen har både skjorte og slips i halsen. Men det synes ikke siden han har et strikka skjerf utenpå. Dress jakke, bukse og sorte skøyter fikk han og. Frua fikk en kvit kjole med liten blondekant nederst, ei kåpe med pelskant. og selvfølgelig kunne ho ikke fryse på hendene og da fikk ho også en fin pelsmuffe.


Nå er det jo lenge til jul enda heldigvis, men skal en være med på messer eller berre lage noe å gi bort så er det vel på tide å starte symaskinen nå snart ikke sant? :) 

Onsdagsklem fra Catharina 


søndag 11. september 2011

Rosa blomstring i september ♥

I dag viser eg bilder av roser, liljer, fuchsia, strandkattehale og duehode(?) som blomstrer med sine skjønne rosa blomster i hagen min akkurat no.

Men aller først vil eg ønske dere som har lagt dere til som følger i det siste hjertelig, og varmt 
velkommen.

At eg har 50 følgere akkurat no synes eg er veldig kjekt, og eg trur jammen sant eg burde ha en give away her for dere snart. Her må det planlegges litt ja.. :)










I morgen er det ny uke igjen. Håper den blir fin for dere alle!!








fredag 9. september 2011

Blogganbefaling :)

Idag kom eg over en herlig nederlandsk blogg som eg berre må tipse dere om. Kanskje noen av dere kjenner den fra før? Ho som har denne bloggen heter Michelle og eg trur ho er fra Nederland. Bloggen heter Old Paper Roses og du finner henne HER


Det er ikke til å komme ifra at høsten er over oss sjølv om alt inne i meg stritter litt imot og lengter etter sommeren som ikke kom. Men det går ikke an å henge med nebbet for det. Eg har allerede startet med å tenne levende og duftende lys når kvelden kjem, og det er veldig koselig.! Men det er også koselig å ha noe å pusle med om kveldene, og eg kjenner eg er veldig sugen på det no. Eg har vel ikkje holdt på med papir så mye, men jammen er det mye fint en kan lage med papir, blonder og annen pynt. Det er denne bloggen et godt eksempel på. Bildene får tale for seg. Kanskje flere enn meg kan få noen gode tips og ideer her. :) 








Klem, Catharina