torsdag 26. januar 2012

Lag patina i speilflaten selv etter "oppskrift" fra jeanne d`ark living. :)

Jeg fant jeg fant... :O)
Aller først vil eg takke for gode tips eg fikk etter mitt forrige innlegg. Tipsene fikk eg av lesere på facebooksiden "Tips & inspirasjon til hjemmet". 
I mitt forrige innlegg skreiv eg og at jeanne d`ark living jentene hadde et innlegg om temaet i et gammelt "vakre hjem" magasin. Dette bladet fant eg, og no tenkte eg å dele oppskriften  til hvordan lage speil med slitt og rå patina. med dere som kanskje ikke har dette bladet som kom ut som nr.5 i 2006.


Dette skal du bruke:
Gammel ramme
Speil ( bestilles på mål hos glassmester)
Hvit grunning - vannbasert
Matt sort tre - og metallmaling - vannbasert
Stor pensel
Sandpapir
Varmepistol
Bronsefarget maling
(sadolin fargekode NCS S 5020 -Y10 R)
Liten pensel

Slik gjør du:
Først skal du klargjøre rammen. Ta ut evt. bilde og festene til dette. Mal rammen med hvit grunning. og deretter egenbestemt farge, eller sort som på bilde og la den tørke godt.
Slip rammen med sandpapir enkelte steder,mest på kanter og hjørner, gjerne tilfeldig. 
Bruk varmepistolen til å få malingen til å krakelere og boble. Hold den på 3 - 4 cm avstand, og ikke for lenge av gangen, kun til du ser at malingen begynner å endre struktur. Dette gjør samtidig malingen matt.


Speilet:
Legg speilet på et bløtt underlag. Slip det på baksiden med et grovt sandpapir. Slip i sirkler, ikke overalt og ikke systematisk, heller helt tilfeldig. Slip det tettest og mest rundt kantene. Du skal slipe helt igjennom lagene på baksiden så det blir "hull" til forsiden av speilet.
Det tar lang tid så det krever litt tålmodighet. Sørg for at det er både små og store hull i belegget. Bitte små hull kan lages med en kniv eller skalpell.
Slip etter med fint sandpapir.
Vask speilet og la det tørke.

Dypp en pensel i litt sort maling og press den forsiktig rundt hullene i speilflaten. Mest på kantene, og igjen meget tilfeldig. Får du for mye maling på kan det lett fjernes med en bløt klut før malingen tørker.Se ofte etter på forsiden om det er passe mengde sort maling. La det tørke.
Så fyller du resten av hullet med bronsefarget maling, la det dekke helt.


Speilbildet fremstår nå som et slitt gammelt speil. Alt ettersom om speilet skal brukes eller kun være til pynt kan du velge om det skal patineres mye eller lite. Tenk også over hvor det skal patineres mest hvis det skal brukes.

Stort smil og klem fra Catharina


onsdag 25. januar 2012

Noen som kan hjelpe meg med å gi speilet mitt en slitt og mer shabby look?

Hei. Innlegget mitt idag dreier seg om speil. Speilet på bildet under har eg fått laget og tilpasset ei gammel ramme som eg kjøpte på finn for noen år tilbake. Ramma var da gullfarget. Kjøpte forøvrig to like rammer. denne store og ei mindre ei. Begge har eg fått satt speil i. Rammene malte eg. No har eg veldig lyst til å gi sjølve speilet en litt meir slitt og gammel look... Og eg veit eg har lest i magasinet vakre hjem engang om jentene fra jeanne d`ark living som hadde tips og viste fremgangsmåte på dette. Men eg klarer ikkje å finne det kapittelet, og roper derfor ut et hjelp til dere... 


Dette flotte bildet fant eg tilfeldig i min søken... og så nyyyydelig det er!
bloggen: style revisited
 er en nyoppdaget tysk blogg for meg, trur kanskje den er ganske ny også. verdt et besøk. :)

Slitasjen eg er på jakt etter vises bedre på bildet under. 
Bildet er lånt. 


Er du så Uheldig/ heldig  å  ha et gammelt knust speil trenger ikke det bety sju års ulykke... hehe


  Neida, berre gjør som denne bloggersken har gjort. 
Mal ramma, sett inn notepapir bak speilet som her, eller hva du måtte ønske så har du et nytt og unikt speil. Kjempesmart! :O)


Kobling til bloggen hennes: going a little coastal

Da seier eg tvi tvi og håper på mange gode tips :)
Smil og klem fra Catharina :)

fredag 20. januar 2012



Hei :)
 Etter intens jobbing i over ei uke orket eg ikkje å jobbe overtid i dag. Vil mye heller ha en koselig fredagskveld med familien, :) For heile helga og i begynnelsen av neste uke blir det fullt kjør igjen... puh :)
Idag har været vært flott, og aldri så lite snø er også kommt.
Har vært en liten tur ut med kameraet, og som dåkke ser ligg enda gjerdet nede etter dagmars besøk. Gjerdet skal opp igjen og da skal det støypes, og jernstolper skal brukes. Annet går ikke.
Omtrent heile gjerdet på bildet under her fikk stå denne gangen bortsett fra et par fjøler som fikk litt hard medfart i tillegg til at gjerdet har lagt seg litt over.
Værre gikk det med denne buen. Har fått mye juling og er berre til å kaste. Aldri meir skal slike spinkle stativ  inn i hagen min. For hvem gidder vel å ta ned slike stativ hver eneste høst... Ikkje eg i hvertfall ;) Så til våren eller sommeren blir det å finne ei anna løysing til ny rose og klematisportal. 
Litt hage og litt interiør i ett og samme innlegg går vel bra... For noen dager siden skulle svigermor ha kjørt noen ting til gjenbruksstasjonen og deriblant en gammel kommode som ho ikkje ville ha stående i kjelleren lenger. Mannen min veit om min sans for skikkelige, og robuste gamle møbler.... Så enden på visa vart den at han fikk svingt innom på tunet her med kommoden for å høre om den var av interresse for meg, og KLART DET! Har ikkje heilt klart for meg kor den skal stå etter litt oppussing, men å kaste den på dynga kom i hvertfall ikkje på tale :)

God helg! 
Med klem fra Catharina :)


fredag 13. januar 2012

Da er det jammen blitt helg igjen.. Det er fredag den trettende, som ikke kan være annet enn en lykkedag :O)
For idag fyller min yngste sønn 18 år. Det er utrulig kor fort tida går... Han er forøvrig av gårde til sin aller første kjøretime hos kjørelærer idag. så tvi tvi... Så får vi berre krysse fingre for at ingen svarte katter tuller seg bort på veiene idag... *fniis* Neida slikt tull det trur jo selvfølgelig ikkje vi nooooe på... ;) 

Under ser dere treseteren vår som er plassert i den ene delen i stua. Vi har det IKKE så kvitt i stua, men pga. dårlig og feil lys må eg berre gjøre bildene lysere, samt falme de litt for å dempe lyset fra lamper og levende lys. Ellers blir bildene så veldig gule. Så ære være alt som heter redigeringsprogram. For eg er veeeldig dårlig når det gjelder innstillinger på kameraet. Så er det sagt ;)


Toseteren står da på motsatt side i stua, og er min koseplass. Der sitter altså eg og blogger akkurat no :))

Som bildene viser er eg sååå fæl til å ha myyye på veggene.. Klarer altså ikke å ha store tomme flater noen steder. Helt håplaust .. Eg forsøker tappert, men nei. .... Som dere ser har vi lagt et skikkelig furugulv i stua. Men eg skal innrømme at det er et slit når det skal vaskes. Eg bruker vann og myye grønnsåpe til denne jobben. Er det noen av dere som har erfaring med slike gulv og gjerne noen gode tips og råd til vedlikehold ... om det finnes annet enn grønnsåpe og vann ;) Ellers kunne eg tenkt å fått en kvitere overflate på det uten å male. Tips tas imot med stor glede! 

For litt siden fikk vi melding om at i morgen  og søndag blir det jobb igjen, så det er berre å mote seg opp til to nye laaaange arbeidsdager. Men det er helge jobb og da er det heeelt greit :)


Smil og klem fra
Catharina




torsdag 12. januar 2012

Den påbegynte heklede vesken ble isteden for en ny lampeskjerm... :)

God formiddag til dere :)
 Og takk for at dere tar turen innom. :)


Idag kan eg opplyse om at vi har et forrykende vær. Det blåser så det knaker i både vegger og tak.
Bildet er tatt fra altanen vår som er rett ut mot havet. Tak og bygninger på bildet er naboens.

 Eg har jo besøkt mange av dere allerede tidligere idag og det er ikkje fritt for at eg blir litt misunnelig på dere som kan pynte og ordne det fint uttafor inngangsdøra deres. Her er det berre å glemme. Vinden ville stukket av med alt før eg hadde fått sukk for meg, så her er det ikke noe flott inngangsparti å skryte av dessverre :) Siden eg er ansatt hos Norway Pelagic som er et fiskemottak der vi tar imot makrell, sild m.m har vi i perioder mye fritid. Etter ei lang periode uten mottak startet vi for fullt med 27 timers arbeid fordelt på to dager. Skal innrømme det vart en hard start men slik er det på denne typen arbeidsplasser og egentlig så nyter eg det. Eg liker å kjenne på kroppen at eg jobber...:) nok om det. Idag har vi da altså ikke mottak, og da gjelder det å fylle opp dagene med andre ting. Det er jo alltid noe som skal vaskes, ryddes og ordnes, men før eg tar til på det idag hadde eg altså tenkt å se om eg hadde noe stoff liggende som eg kunne sy meg et par puter av, men idet eg kikker inn i skapet, finner eg noe som eg heklet i fjor sommer og som eg da tenkte skulle bli ei fin lita veske til meg sjølv, men som eg har lagt vekk uten å ha sydd sammen bunnen, eller laget skulderreim på. Det som slo meg da eg fant den var at den kunne eg da bruke som lampeskjerm i stua. Og slik ble det. 


Den er heklet med dobbelt garn, og siden det enda er vinter, synes eg det går greit. Eg satte inn et "magebelte" for litt feminin fasong *fniis* og deretter et bånd øverst oppe for å stramme inn og holde på plass. hehe

 Min "lampeskjerm ble litt for "lang" i forhold til den gamle skjermen men det fikset eg med å brette inn kanten øverst og sy den fast. Dermed ble den litt fyldig og fin øverst. :) Så var det disse putene da.... Kanskje eg får utsette de til en annen dag. hehe

Hos Fabelaktig pågår det nå en konkurranse der premien er et Nikon kamera. Hvem kan vel ikke tenke seg det, så det øverste bildet her i innlegget er mitt lille bidrag til konkurransen. :)

Eg har fått nye følgere som eg vil ønske varmt velkommen.
Håper dere vil kunne finne et eller annet som gir litt inspirasjon  :)
Ønsker dere en finfin torsdag

Klemmer fra Catharina

onsdag 11. januar 2012

Dykk i arkivet ..

God formiddag. No på morgenkvisten og formiddagen har eg tatt et lite dykk i arkivet og kikket på noen av bildene fra våren og sommeren 2011. Dei fleste bildene har dere nok sett før, men når det er så trasig vær ute er det kjekt å mimre litt tilbake og drømme seg litt bort, og samtidig gle seg til våren er her igjen... :) 

Den rosa stauden på bildet under heter Platycodon grandiflorus. Også kallt for Ballongblomst da den ser ut som en liten ballong før den åpner seg helt. Her med lavendel i bakgrunnen. :)


Dette er glimt fra en del i stua slik den var i 2010


Deler av stua våren 2011



Herlig blomstring fra plommetreet...

Gojenta mi som nettopp fylte 8 år <3











xoxo
Catharina :)














tirsdag 10. januar 2012

Skjønner ikke hvorfor, men hvert eneste år når juletreet er kastet ut har eg en tendens til å ta en liten ommøblering. Enkelte ting finner aldri tilbake til plassen det hadde før jul. Skapet og skatollet under blei flytta tvers over rommet til motsatt vegg. Minigranene eg har klarer eg ikke å kvitte meg med enda. Disse skal få stå fremover så får vi se etterhvert hva jeg skal gjøre med dem. 

En flott bukett Alstromeria pryder skjenken i stua.




Blomster i små glassflasker ved siden av min tippoldefar :)
Tirsdags hilsen og klem fra 
Catharina



lørdag 7. januar 2012

Hei på dere. Stikker som snarest innom en tur for å ønske God helg til dere alle. Eg har endel å stelle istand nå på morgenen siden minstegullet skal feire åtte års dagen sin idag. Burdagen hennes var jo på Onsdag, men da begravelsen til svigerfar vart akkurat den dagen, blei all bursdagsfeiring utsatt til idag. Heile klassen hennes på elleve elever er invitert. En liten og flott gjeng! 


Disse Hello kitty cupcake`sene kommer ikke til å stå på kakebordet idag, for disse lagde jentene mine til et søskenbarn som fyllte tre år helt i slutten av desember, men muffins blir det i dag og. ingen bursdag uten muffins i glade farger. :)

Godklem fra
 Catharina




mandag 2. januar 2012

Hei på dere mine kjære bloggevenner, og riktig godt nyttår til dere alle!
 Riktig godt nyttår ønsker eg også dere som har lagt dere til som følgere her i løpet av jula. :)




 Sjølv om eg ikkje har hatt innlegg på ei stund, har eg likevel fått koselige julehilsener og nyttårshilsener fra noen av dere og Tusen tusen takk for det!! Det varmer og blir satt kjempestor pris på! 

Denne jula har nok for flere av dere vært preget av uværet som rammet oss første juledag. At det blåste temmelig heftig skal være både sikkert og visst, men vi kom utrulig nok fra det med noen biter knust takstein, knekte gjerder og nedrevet klatrestativ til min flotte bergklematis. Men i det store og heile kan eg jo ikkje klage over slikt som blir for småtteri å rekne i forhold til hvor hardt rammet mange andre har vært.
 Her var vi uten strøm, telefon og mobil i tre dager, og det er utrulig hvor hjelpeløs en er uten elektrisitet altså. :) 




Nei, denne jula vil for vår del bli husket som ei svært uvanlig og veldig trist jul, da min svigerfar døde brått og uventet fra oss tredje juledag, noke som ikkje har gått ordentlig opp for noen av oss enda.


 Så at jula no er over, og vi har tatt fatt på det nye året synes eg er heilt greit. Alle dei gode minnene av min svigerfar, min kjære manns pappa, og våre barns elskede farfar bærer vi heldigvis med oss. No håper eg berre på at det nye året vil bli et rolig, godt og fredyllt år for alle.  

Gode og varme nyttårsklemmer til dere alle!

Catharina