lørdag 3. april 2010

No er det endelig begynt å våres ordentlig her i vest. Og nye planter dukker opp i tur og orden. Til stor glede for den hagefrelste. Har begynt å ordne opp i bedene mine og det er mye vissent å fjerne!
Dette blomstrer hos meg nå!

Lilla og kvite krokus vokser her ved stien foran påskeliljer og en barlind. Barlinden er akkurat passe høy, og trenger ikke store plassen hvis du passer på å klippe sidegrenene av og til. Det gjør eg, og eg synes denne vintergrønne busken er super til å gi høyde rundt om i hagen. Må nok legge til at den er giftig!
Rådyret mitt var ordentlig bronsefarget da eg kjøpte den. No etter flere år ute i hagen i allslags vær har det fått en patina (heldigvis) som eg synes passer så mye bedre inn i hagen. Her med en Bergenia i bakgrunnen.En av mine favorittfarger er uten tvil BLÅTT :) Så det er en fryd når disse scillaene blomstrer...


Her er det visst en som har funnet seg riktig godt til rette og er kommt litt lenger enn de andre.
Vakkert!Nå husker eg ikkje ka denne heiter men eg lurer på om det også er en type scilla.
Veit du?
Kommer med flotte rosa stjerneblomster denne og.Til slutt er det bilde av min blåveis som eg skulle ønske eg hadde mange fleire av....
No skal eg ut og rydde litt meir for sola lokker....
Ha det riktig kos :)
Catharina

3 kommentarer:

salige lavendel sa...

Åh, dette var jo helt fantastisk skjønne bilder!! Vårstemning til 1000 =)

Ninni sa...

Hei Catharina og velkommen til hagebloggverdenen :) Det er alltid spennende å finne nye hageblogger, og din var jo riktig så fin :)

Våren er godt i gang hos deg allerede seg jeg! Så pent partiet med den gamle stubben, løkvekstene og barlinden er. Jeg har også lagt min elsk på barlind, både fordi den har så nydelig bar, men også fordi man kan klippe den som man lyster.

Hos meg er det ingenting som blomstrer enda, her ved Oslofjorden er det fremdeles for kaldt og grått til det. Men våren kommer jo hit også, kanskje til helgen?

Margrethe sa...

Ja er ikke våren deilig. Og vi blir overrasket og glade når vi finner igjen våre gamle og nye kjenninger i bedene. Våren ser ut til å være kommet ganske langt hos deg. Heldig er du :-)