fredag 11. juni 2010

I farmors hage...

Igår hadde eg og min eldste sønn en alle tiders, og kjempeflott tur ned på Silda som er ei lita øy 15-20 min med liten motorbåt fra her som eg bor. Silda ligg i Vågsøy kommune og er blitt til et lite ferieparadis. Pappa har et hus her nede som han har overtatt etter sine foreldre.


 Her ser du porten inn til huset...


I hagen har farmor plantet flere sorter Rododendron. Og det kan eg forstå. For i en så pass stor hage må det litt store busker til for å fylle opp litt. Og en Rododendron i blomst kan en ikkje unngå å legge merke til! :) Dei er flotte!Før stod her høge grantrær, men for å slippe inn meir lys blei dei sagd ned en god del, og nå står dei dekket med eføy.


Kirsebærtreet blomstrer no. Og då håper vi på herlige kirsebær senere i sommer.

Her er det også et prakteksemplar av en pion! Stor og fin. Må snart ned igjen for å få med meg denne flotte peonen i full blomst.


vakker blomstring...

Herlige farger, men er ikke dette noe mange mener er ugress??
Uansett så synes eg at denne blomstrer så fint så den lot eg få stå i fred.Rett fram midt på bildet her har vi en klippet sti som fører oss rett ned til fjæra og sjøen.  Og det tar ikkeje meir enn et par min. å gå dit ifra huset.Hvis du da ikkje er som meg og stopper opp hist og her for å studere blomster og andre ting på veien.. :)
 ved stien  finnes disse gule blomstene.En artig einebusk...
Og Sjekk disse skjønne små og blå yndige blomstene.


Blåbærlyng...Mmmm..Enda meir å sjå fram til... I fjæra vokser det strandnellik..


på dei spesielle bergene . Ser ut som sammenpressede skiferheller.Denne måsen var så stor og grov i målet så eg tenkte det måtte være måsefar som satt der og passer på ungene sine. :) Så her var det om å gjere å trå forsiktig. For jammen kan måsene bli ganske nærgående hvis du kjem  for nær dei søte små ungane deira.


Den lille måseungen ser du til venstre på bildet om du ser godt etter..


Ut på dagen var det på tide å reise heim etter nokre herlige timer med plenklipping, mimring og velvære.
Og på  heimveien passerte vi denne lille kvite fjæra som  låg og duppa så fint på det blanke, og rolige havet.
Ønsker deg med dette ei riktig god helg :O)3 kommentarer:

Elisabeth Amundsen sa...

Så herlig å se...og så deilit å ha ett sånt sted å trekke til om man ønsker det! :-) Heldig! Og så er jeg enig i at det er vidunderlig å bruke lang tid fra A til Å...bruke alle sansene og fange opp det som skjer rundt seg! Har ofte sagt at de går glipp av mye de som går med hevet blikk og musikk på ørene når de er i naturen... ;-) Ønsker deg og dine en god helg!
Elisabeth

krepsemor sa...

Det var litt av et ferieparadis! Rene idyllen er det. Så flott med et sånt feriehus, og med så stor hage også da. Så heldige der er! Vi har vært der med båt på Silda når vi har vært på vei hjem, og da ligger vi der og venter på godvær før vi tar turen over Stadt! Ikke alltid like hyggelig det...I år blir det sørover igjen! Ønsker deg en fin helg!

Ninni sa...

Så nydelig hage og omgivelser det er hos farmoren din :) Portstolpene var vakre som en drøm, utrolig flotte! Bergene var spesielle, stilige!
Takk for koselig kommentar hos meg :) Buskens sortsnavn er litt uklart, det er mulig det er Deutzia gracilis. Magnifica er dobbelt så stor og har doble blomster. Min busk var nok dessverre feilmerket.