tirsdag 1. januar 2013

Bilderedigering :)


Heisann.
 Etter å ha fått flere spørsmål om de redigerte bildene mine tenkte eg å ha et  innlegg om det her. Alt som gjelder bilderedigering har eg leitet meg fram til og lært selv. Da eg startet å blogge visste eg null og niks om det å blogge, og bilderedigering hadde eg aldri vært bort i før. Eg hadde noen innlegg der eg sjølv ropte ut et " hjelp" for å finne frem og få hjelp til forskjellig, uten at det hjalp noe særlig. Eg deler  derfor gjerne det eg sjølv har lært, og håper det kan være til hjelp for noen. Eg er ikkje verdens beste til å forklare, men skal gjøre så godt eg kan ;)
Eg har et stort ønske om å skaffe meg photoshop. Men til det er i boks er det flere gratisprogrammer som er kjempeflotte å bruke. Eg har kun to programmer som eg bruker til mine bilder. Det ene som eg lager collager, og enkelte rammer på er Photoscape som du finner her:


Bildet under ble laget i photoscape.


Når eg lagde denne knappen under feks. brukte eg et flott klippe og redigeringsprogram som heter Paint.net. Det finner du her:

Ramma, den dusrosa prikkete bakgrunnen og dama med symaskinen er funnet rundt om på nettet. Ramma og dama feks. ble lagret, hentet frem på paint.net der eg tok bort all bakgrunn og deretter lagret bildet på nytt i png. istedet for jpeg. Dette for at figuren skulle bli  "gjennomsiktig". Deretter limte eg dama inn i knappen under. :) Dette er en tidkrevende hobby, med mye dill, men fryktelig kjekt synes eg. Du står jo fritt til å lage dine helt unike ting og så får du det som regel akkurat som du vil :)  


Bildet under ble laget i begge programmene. Med bilderedigering gjelder det å tenke lag på lag. 
1. Finn ønsket bakgrunn 
2.vil du lysne, mørkne m.m bakgrunnen kan det gjøres i begge programmene.
3.lagre
4.gjør det samme med bildet som skal limes på bakgrunnen.
5. lagre bildet. gjerne under et nytt navn. feks. slik : markblomster lysnet
6.Nå kan hovedmotivet limes på bakgrunnen. ( kan gjøres i begge programmene)
7.Detaljer som den rustne stiften og blekkhuset limes så på der du ønsker. 
Ps! husk å fjernet all uønsket bakgrunn først og at bildene er lagret i png. 
8. Nå skriver du inn ønsket tekst. Dette gjør eg i photoscape. 
9. Der legger du også til ramme.

Om noen nå ønsker å forsøke seg  og leke med egne bilder ønsker eg masse lykke til! 
Det er kjempeartig! :)

Kan kanskje tipse om en ting til. Har fått spørsmål om forskjellige skrifttyper eg bruker også. De typene som allerede ligger inne på maskinen er grei nok, men det finnes så mange flotte fonter, og det har eg jaktet etter, og lastet ned til maskinen min. Det gjelder forøvrig også noe som kalles "dingbats". Om du ønsker nye fonter søker du bare etter " free fonts" 

Klemmer Catharina

2 kommentarer:

Furulunden sa...

Så fint å få noen nye ideer. Skal jammen prøve litt på dette altså:) Bruker picasa og live writer, men synes mulighetene er litt snevre, så takk!! Det er jo hagetingene mine som er hovedsaken, men det er jo så artig å være i utvikling på andre fronter også :)

Monica Söderström sa...

Hej där borte i Norge! trevligt att hitta din blogg och tack för tipsen om bildredigering. Jag har ett gammalt Photoshop men lite tid att praktisera. Jag läser just nu till florist och ska också ha tid att sköta min blogg. Titta gärna in: gladigront.se