søndag 14. april 2013

Eg har så å sei aldri vinnerlykke. svigermora mi derimot har vinnerlykke til tusen! Glad er eg og som så å sei er aleine i denne familien i å like slike landlige mormor ting ;)  Derfor blei eg kjempeglad som fikk overta dette settet her i gave etter at svigermor vant det på en eller annen slags basar nylig :)







Håper dere har en fin søndags ettermiddag. Her har vi det riktig fint, men nå er vi da tilbake til " normalen " med mye regn og kuling  ;)
Catharina

lørdag 13. april 2013


 Dei siste par dagene har vært herlige også temperaturmessig. Krokusen har jo blomstret en stund, nå også i min hage. Er ikke mange krokusene eg har ser dere, men et flott syn er de nå likevel :)




 Når været er så bra at vi ikke trenger utenpåjakke å dragse på, er det fint å ta seg en liten tur ut i vår flotte natur. Fra hjemmet mitt tar det ikke mer enn 10 minutter å spasere før en kan rusle oppover på fjellet. 

For å komme opp hit til denne høyden som bildet er tatt fra, er det laget trapper som er veldig mye brukt av både voksne og barn hele året. Lyktestolper lyser opp i mørket, så her kan en gå en forfriskende tur på morgenen, eller en måneskinnstur på kvelden ;)


 Både barnehagen og skolen bruker fjellet her mye, og her har de det flott og kan grille og leke i "eventyrskogen" 


 En kan vel sei at utsikten herfra er upåklagelig :)


 Herfra kan en se fotballbanen som i disse dager skal få nytt kunstgress. Denne banen ligger side om side med barne og ungdomsskolen og barnehagen som kan ses helt nederst til høgre ved fotballbanen.


På sommeren om været er bra er stranda vår et populært sted for både store og små :)
Nå må det jo sies at stranda brukes daglig sommer som vinter av turgåere, joggere, barnehagebarna og barneskolen som ofte tar turen hit på " oppdagelsesferd". Det er mye spennende som rører seg i strandkanten og innimellom steinene i kirkefjøra må vite ;)




Oppe på fjellet er det ikke vanskelig å se hvor stien går, men stiene er likevel godt merket, for det er jo ikke bare vi fastboende som liker å ta seg en tur på fjellet... :) Det gjør også feriefolk og turister som kanskje overnatter på spa/thallasso hotellet du kan se like ovenfor stranda.


Inne i skogen kan en lett drømme seg bort om en spaserer en tur helt alene. og mulighetene for å få en litt stiv nakke etter å ha stirret oppover i tretoppene på leting etter ekorn en stund er store... Eg har har gjort det ;)


Veltede trær finner en både her og der...


Og i skogen slippes virkelig fantasien løs. Det ikke måte på hva et veltet tre kan forvandles til nemlig i et barnesinn...  ;)

Klem fra Catharina


onsdag 10. april 2013

Da eg hadde meg en liten tur rundt huset idag oppdaget eg at vårkjærminnen har startet blomstringen sin på østsiden av huset. Guri meg så deilig det er så endelig se blomstring i hagen igjen :)


primulaen er litt mer forsiktig av seg og verner enda bra om blomstene sine. Men siden det nå er mildere og regn er ventet spørs det om ikke den også vil gi slipp på knoppene sine og lar dei utfolde seg  i all sin prakt.


I mai skal vi feire konfirmasjonen til eldste dattera vår her heime, og dermed er malerkost og maling funnet frem for å friske opp i heimen.Nå går eg bort fra hvit vegg i hallen til en vårlig lysgrønn farge. Skal ikke legge skjul på at ungene synes det er flott med litt annen veggfarge nå. Trappen males også. Fra hvitt til lys grå.

Gangen ble mer livlig og landlig, men eg har så lyst å ha ei god gammeldags fillerye på gulvet, men aner ikke hvor slikt noe kan skaffes. Tips meg gjerne om du vet et sted slike selges :)

Klem Catharina