onsdag 1. juni 2011

Hei på dåkke :)
 Eg kan jo aller først sei at eg har meg ei runde på bloggebesøk kvar einaste dag. Det er så kjekt å besøke dere og få litt inspirasjon. For et par dager siden var eg innom Moseplassen blant andre, rekner med det var mange av dere som såg det flotte fuglebadet ho hadde laget. Så dermed var det gjort. Eg måtte berre ha et fuglebad! :) Men så var det disse kattene da. Om det er best å ha fuglebadet på flat mark eller litt opp i høgda spekulerte eg litt på. Fant ut at her hos meg tar vi det i høgda. For da har jo fuglene litt overblikk over eventuelle farer ikkje sant?


 En annen grunn til eg valgte høgda var fordi fuglebadet ville gi litt høgde i bedet, og dermed bli et lite blikkfang innimellom plantene. Smijernsstativet eg bruker, har eg hatt i mange år. Det er en sånn som sikkert mange hadde i stua før med ei krukke med blomster i. Blei selvfølgelig lei av den og satte den ut i hagen for noen år siden. Da, opp ned. Slik har den fungert som klatrestativ til en staudeklematis. No er også den rollen utspilt og stativet har igjen fått en ny funksjon. Eg trykte den ned i molda så langt eg kunne, la noe stein rundt til støtte, dro på vår lokale blomsterbutikk og kjøpte meg et stort rundt fat med noe dybde. Denne blei plassert på stativet, fyllt med vann og dermed er også eg en lykkelig eier av et fuglebad i hagen. Når eg var kommt så godt i gang vart også en pidestall i et eller annet slags materiale som blei kjøpt på nille engang flyttet fra stua og ut i det fri. Den kom virkelig til sin rett ute i blomsterbedet synes eg. Og dermed blei det bestemt at i min hage skal eg satse på meir shabby og lyse krukker blant annet. Passer utrulig godt til blomster i rosa,lilla, kvitt. Gjerne også med noe bladverk i grått. Hadde eg berre hatt en lammeøre også der i bedet...
 En annen ting eg drømmer om er lyse, slitte hagefigurer til å plassere på strategiske steder. Litt gjemt kanskje... Kjempestilig !! :) På noen bilder er det lavendel i krukka, mens på andre igjen er det en rosa margeritt eller krysantemum. husker ikke..  Lavendelen gikk greit, men eg må nok kjøpe meg en plante som er litt meir omfangsrik og som kan gjøre litt av seg. Kanskje noen av der har et forslag?? Jaaaa!... :) Blir kjempeglad for tips :)
Når eg  er ute i hagen er somregel kattene like i nærheten. Og veldig ofte skal dei komme og legge seg ned akkurat der som eg holder på å grave og er opptatt med mitt. Da vil dei selvfølgeli ha kos. Egenrådige katter! Vil eg kose med dei når det passer MEG best så berre vrir dei på seg og viser ganske tydelig med kroppsspråket at det passer absolutt ikkje for dei akkurat då, og at det får da være grenser for klining. *ler*
På bildet under ser du Lakris. Det er skøyeren og tergestikka av dei fire kattene våre. For en katt er ikkje  berre en katt skjønner du. ;) Nei, vi har jo fire katter og alle er ulike. Dei har faktisk kvar si personlighet. :)

Ønsker alle mine lesere en superduper dag! 


5 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Kjempekoselig og romantisk. Jeg nyter bildene!

The Polka Dot Closet sa...

I have 2 cats and yes, they each have different personalities. I love the pedestal with the urn! Your garden is gorgeous!

Carol

Monica fra Koseleg sa...

Nydelige bilder fra hagen din! Ser så koselig ut! Jeg nyter bildene og lar meg inspirere!
Mvh Monica!

Miss Gracie's House sa...

Beautiful garden! I have so much enjoyed my visit here this morning!
Rene

Ellen sa...

Nydelige bilder av hagen din! Det ser kjemperomantisk ut med den hvite pidestallen!! Og så elske eg de slitte tregjerdene du har!! Fuglebadet var kjempe koselig! Kattemynte er en kjempefin plante som fyller godt ut og som minner om lavendel på litt avstand og kattene elsker den:) Men den har du gjerne fra før? Katten du viser bildet av ligner svært mye på den ene av våre som også er helt svart og heter Vanilje. Vi har 5 katter, to av dem er kastrerte orientalere på 9 år. Og ja de har veldig forskjellig personlighet alle 5:) Jeg elsker katter, ja alle dyr:) Klem Ellen.