fredag 29. juni 2012

Revebjellene blomstrer... :)


Å ha revebjeller i hagen kan vel være litt skummelt med tanke på hvor fort disse sprer seg. Men det er noe vilt og vakkert over dei som gjør at eg må ha dei likevel. Men, eg prøver å passe på å ta bort blomsterstengelen når de holder på å avblomstre for at dei ikkje skal ta helt overhånd. Denne her har funnet seg tilrette ved denne portstolpen og der skal den få stå i fred :)At syrinen nå såvidt er begynt å takke for seg ser vi igjen på hostaen som vokser under denne syrinen.  En gang i uka forsøker eg og/eller søsteren min å reise ned til øya for å klippe plen og rydde litt i hagen rundt sommerhuset vi har der nede. Eg og minstejenta mi og ei av hennes venninner var ned nå på onsdag, og som bildet viser var været nydelig. Gresset hadde vokst myye og det var nok å gjøre, men vi hadde det kjempekos. :)

 Porten inn til huset.

Lupiner som farmor har plantet en gang...

Til venstre er en høg mur som nå er dekket av eføy. Da farmor og farfar bodde her var denne alltid velstelt, grønn og frodig. Vi må berre forsøke så godt vi kan å holde det ved like :)


De samme lupinene nå sett fra stien og ut til den bilfrie veien som går forbi. Steinene som står på høykant har farfar boret hull i, støypt ned en bit av ei jernstang og deretter støpt fast steinen til den lave muren. Står som støpt i all slags vær! heheGod helg!
Klem
Catharina :)

4 kommentarer:

Marit sa...

Så flotte lupiner! Revebjeller har snart tatt over hele hagen her, så nå skal de lukes vekk. Men de er fine, så noen få skal få stå. Lurt å ta vekk blomsterstanden etter blomstring, ja :-)

Ellen sa...

La nettopp ut et innlegg om revebjeller;) De er heldigvis lette å luke vekk! Men nydelige er de og jeg vil nok alltid ha mange av de i hagen her:) Vakre bilder fra hagen din Catharina. Og så koselig det ser ut på sommerhytteplassen deres! nydelige lupiner. Det var en kraftig og flott tue. Vakker den gamle porten inn til huset, sjarmerende. Ønsker deg en herlig helg. Klem fra Ellen.

Anonym sa...

Dette er en av de få tingene jeg savner, nå som jeg har flyttet til Spania :) Syriner, og andre sommerblomster er så vakkert!

Aina Strand sa...

Så flotte lupiner og revebjeller! Jeg har motsatt problem; får verken revebjeller eller lupiner til å trives :-(
God helg :-D