lørdag 30. juni 2012

Fruefiol... :)


Det er ikke bare revebjeller som blomstrer så fint nå, det gjør også dagfiolen eller fruefiolen.
 Litt usikker på navnet men det er vel slik at kjært barn har mange navn ;) Hittil har eg bare hatt den rosa av disse her, men i år derimot dukket det opp en hvit variant også :)) Stooort smil. Det er en herlig plante som lukter så utrulig godt. Men... er dette en staude, eller kommer de igjen fra frø?? Bare de kommer igjen så er eg fornøyd eg ;)

Idag vil eg ikkje bare fokusere på meg og mitt. Eg må bare nevne ho Ellen med bloggen Roser og patina i dette innlegget og. Eg har gjort det før, men gjør det så gjerne igjen... Ho er ei inspirasjonskilde til tusen. Eg blei helt satt ut av dei nydelige bildene ho hadde innlegg om i går, og gjett hvem som no er blitt helt tussete og ønsker seg slike staudevalmuer og enda en ny sort geranium i hagen... ? jo det er meg det. Bildet under beskriver vel godt hvorfor :) 
Bildet tilhører forøvrig ho Ellen. Siden det ikke ser ut til at regnet vil gi seg her hos oss med det første så vurderer eg å bake litt idag. Etter å ha kikket litt i boka sanselig sommer, trur eg at eg skal forøke meg på ei av oppskriftene der. Nemlig lavendel cookies :)) Er litt spent på hvordan lavendel egentlig smaker.... ;)

Noen av dere lesere som har laget slike kjeks før? 

Ønsker dere en finfin Lørdag :))
Catharina


7 kommentarer:

Ellen sa...

Kjære Catharina. Jeg vil si at dagfiolen er på lik linje med revebjeller en riktig romantisk cottage plante. Et must!! Ikke bare er den helt utrolig skjønn å se på, men den dufter jo så nydelig i tillegg. Nyydelig bilde du viser.
De første dagfiolene som jeg fikk i hagen var fra frø som jeg samlet fra noen planter langs en veikant. Det er en kortlivet staude, gjerne 2 årig. Men jeg har planter som blomstrer på tredje året nå. Men de er heldigvis ivrige med selvsåing:) Så har du først fått noen i hagen så vil det komme nye planter hele tiden.. Tusen takk for fine ord:) Det er så kjekt at vi kan inspirere hverandre. Ønsker deg en herlig lørdag. God klem fra Ellen

camilla sa...

NYDELIGE sommerbilder!!:)
god lørdag!
Klem:)

Underberget sa...

Disse dagfiolene var nydelige, de minner veldig om sommerfloks? Er de beslektet kanskje?
Ønsker deg en fortsatt fin helg. Klem fra Berit

shabby chic og lavendel sa...

Ellen: Da er eg sikret fortsatt blomstring fra denne flotte fruefiolen :))

Berit: Du sier noe... De er faktisk ikke helt ulike :) Om de er i slekt håper eg noen andre kan svare på for det vet eg ikke noe om selv dessverre.

Tullik sa...

Heisan. Det var ein nydleg blome. Den var ny for meg.Men dei rosa valmuene er ein av mine favoritter også. Gleder meg til å sjå meir av hagen din.
Ha det godt !!

salige lavendel sa...

Jeg har laget Lavendelkjeks, det smaker egentlig ikke så mye Lavendel når man putter det i bakverk synes jeg. Men det ser fint ut og gir en liten touch. Bruker lavendel til te også. Bare plukker inn noen blomster og blader som jeg moser litt med morter, heller over kokende vann og lar trekke i 5 min. Veldig godt med en liten dæsj flytende honning oppi.

Monica sa...

Skjønne bilder både fra deg og Ellen, jeg trodde som Berit at Fruefiolen din var Floks, de er ganske like :))

Helt greit at du linket ja :))
Nyt sommernatta :))