søndag 29. april 2012

Hei og riktig god morgen :)) 
Idag visste eg det var meldt sol og nydelig vær, og dermed våknet eg grytidlig, proppfull av energi og tiltakslyst :) Vi har hatt frostnatt i natt, så temperaturene er ikke mye å skryte av enda, men det ordner seg nok utover dagen håper eg. 

I går dro eg på loppemarked, og fant noen få gjenstander som eg tenkte å friske opp med litt maling  og muligens gi en litt annen funksjon enn dei hadde tidligere. ;) bilder kjem etterkvart ...
Hage stolene eg skulle male står nå til tørk etter en omgang med kraftvask. Disse skal males idag, og eg er veeeldig spent på hvordan dei blir... 

Vi har ellers myyye på gang ... Huset vårt som er et typisk 70 talls hus, skal males hvitt i år.
 Nå har det en guloker farge og det ergrer meg veeeldig, for fargen passer overhodet ikke inn lenger. no er det duse rosa og lillatoner som skal få være blikkfanget fargemessig. No ønsker eg virkelig harmoni og samspill mellom hus og hage :)  Grunnmuren er er vi allerede begynt på...Eg synes det er så sjarmerende med dei riktig gamle husene som har ordentlige tykke husmurer av store steiner og lys fuge... vi må nok gjøre det nestbeste og legger derfor slike steiner som bildet under viser på muren vår :) På to av veggene på "Lillehuset" vårt som vi har i hagen har vi allerede lagt slik stein, og eg synes det vart kjempefint..:)


Bildet øverst i innlegget er av ei historisk og tornefri :)) rose og en verbascum eg har bestillt meg. Noen som har denne rosa i hagen? Eg er veldig spent på om fargen er slik som bildet viser... Og tenk ... Tornefri..
 så heeerlig!!

Da får eg berre brette opp ermene og sette i gang, men først.... frokost! :))
Ønsker alle følgere og andre tilfeldig besøkende en strålande og flott søndag!!

Klem klem

fredag 27. april 2012

God Helg! :)

Endelig fredag og helg , og eg er berre innom som snarest for å ønske noen nye følgere hjertelig og varmt velkommen :) 
Alltid kjekt med nye bekjentskaper fra både innland og utland :))

- Lyseblått og turkis er nydelige og friske farger som er veldig i vinden for tiden... eg har jo sett at fleire av dere allerede har malt en stol, bord m.m i disse flotte fargene. Og i morgen kan det hende at mine to små hagestoler har fått seg et par strøk maling i lyseblått...


Klem Catharina

søndag 22. april 2012

Heisann og god formiddag til dere alle :)

For tiden går det mye i hage her hos meg. Eg har fyllt på med ny jord i bedene, og skal blande inn noe kompost idag også hadde eg tenkt. Mulig eg er litt seint ute med akkurat det, men men... 
Etter et par dager men flott og faktisk ganske varmt vær, har ideen om ei seng i hagen meldt seg på nytt. 


Eg skal innrømme at det først og fremst er ei jernseng eg har hatt i tankene, men etter at eg kom over dette bildet på nettet av ei miniatyrseng på str. med ei stor fyrstikkeske *fniis*, er nå denne også oppe til vurdering hehe. Eg synes denne var helt nyyydelig, og kan glatt kopieres og dermed bli ei flott seng til hagen. Eg ser virkelig for meg denne med ei god madrass med overlaken/ pledd. Fyllt opp med lyse og sommerlige puter... Gjør du?   Til innendørsbruk vil den nok også gjøre seg veeeldig bra :))

Ønsker alle følgere og andre besøkende en herlig søndag :)
Klem klem

fredag 13. april 2012

" Landlige og Romantiske hager "

Eg innrømmer det gjerne, for heile bloggen min bærer vel egentlig preg av det. I hvertfall gjør alle collagane min det. Eg liker veldig godt den landlige stilen og den "romantiske" fargepaletten. Spesielt når det kjem til blomster og hage. 


No har eg blogget om mine interesser ei god stund og vist frem en haug med bilder. Det blir eg nok å fortsette med, for det er jo så kjekt! 

Men i tillegg til bloggen har eg no opprettet ei ny facebookgruppe for å kunne samle fleire i ei felles gruppe for alle oss hagefrelste "romantikere". Her kan jo alle dei som ikkje har blogg også få være med og dele, tipse, gi og få inspirasjon innenfor denne herlige stilen. 
Om du er på facebook og bare elsker den landlige, romantiske, litt shabby, slitte stilen med innslag av både sjel og patina så er du herved invitert til å bli med. 

Gruppa heiter:
Landlige og Romantiske hager

Torsdagsklem fra
Catharina

onsdag 11. april 2012

Min kandidat til konkurransen " Din fineste vårblomst" :)

Hei og god morgen  :))
I dag har eg meldt meg på i konkurransen " Din fineste vårblomst" som foregår på 


Denne som eg ganske enkelt bare kaller for "blå kvitveis" klarer eg ikkje komme på hva heter akkurat nå. Det er ikkje mange eg har av den heller. Det kjem opp to tre stilker med disse kjempeflotte blomstene og eg gler meg veeeldig kvart år til den blomstrer. Håper det vil bli fleire etterhvert :))Synes det er veldig kjekt at det er kommet til flere følgere... Hjertelig velkommen hit!
Har allerede vært innom noen av dere, men gler meg til å besøke fleire.

På facebookgruppa Blomstermarkedet er vi nå kommet opp i 250 hageglade medlemmer, men vi kan godt bli mange mange fleire. 
Så du er hjertelig velkommen til å bli med :))

Catharina

tirsdag 10. april 2012

Bruktfunn og to anbefalinger fra meg til deg :)

Så er påska over og kvardagen er her igjen. Snøen er heldigvis borte og måtte det bare fortsette slik ;)
For tiden er eg på skattejakt på nettet og i nærområdet her. Det er jo så mye eg har lyst på til hagesesongen tar til for fullt. Gamle melkespann, gamle utslagsvasker er blant dei tingene eg har leitet etter og lykkes å få tak i. 

Lånt bilde

Har ikke fått de i hus enda, men det blir forhåpentligvis ikke så altfor lenge til nå. Gleder meg stort til å kunne plante i disse flotte gamle funnene :) 

Har i tillegg to anbefalinger i dag: Den ene er ei facebookgruppe som heter 


. Her inne kan du finne mye flotte og gamle ting. Eg har kjøpt meg dette lakenet med blondekant neders og har planer om å sy en liftgardin av den. 


Den andre anbefalingen min er en flott blogg der den herlige Lavendelen står i fokus. Her finnes det flotte oppskrifter der lavendel er en av ingrediensene og andre tips og ideer med bruk av lavendel.
Bloggen heter 

All things Lavender 
og du kommer dit ved å trykke HER


Ha det riktig kos!
Catharina

mandag 9. april 2012

Trepion :)

Hei på dere :)
 Ei stund no har eg vurdert frem og tilbake på selge denne trepionen min. Galskapen lenge leve, men tru det eller ei...  eg klarer ikkje å finne et egnet sted til den i hagen lenger siden eg meir og meir har gått over til en annen fargeskala når det gjelder blomstrende stauder og andre blomster i hagen, og da vil det bli fullstendig  kræsj i mine øyne om denne blandes inn der. Gult er ganske enkelt ikke lenger en farge som eg ønsker så mye av i hagen, og denne trepionen er jo etterhvert blitt noen år, og gjør berre meir og meir av seg med sine store sitrongule og duftende blomster. 

Trepioner er kjempeflotte og eg blir berre meir og meir glad i dei. Har allerede investert i en rosa variant som er kommet trygt på plass i hagen, og flere vil garantert komme til etterhvert.

Denne ligger inne til salgs nå på Blomstermarkedet. Link inn dit finnes øverst til høgre her på bloggen om noen er interessert.

Ønsker alle en flott dag videre :)
Påskeklem fra Catharina

fredag 6. april 2012

Vårblomstring og gårdsbesøk :)

Idag måtte eg ut en tur og knipse noen bilder i hagen. Vi har jo fått litt snø dei siste dagene, men stauder og løker står der så standhaftig og pynter opp med sine skjønne små blomster. 

Denne her har allerede blomstret ei god stund. :)
Og så dei nydelige scillaene... ikke vanskelig å få øye på den i den hvite snøen.
Idag har vi også tatt oss en tur på gårdsbesøk til Hakkalagarden. Og dåkke kan tru at vi kosa oss. Her er minstejenta mi på hesteryggen  :))
Dette bildet av Alpakkaene tok ho sjølv ;)

Og så dei skjønne geitene då..... Det er jo klart at dei skal ha moderne og freshe farger i fjøset :) Må innrømme eg fikk litt assosiasjoner til "Moods of Norway " sånn fargemessig her inne *fniis*


Og eselet har fått en rosa bås. Må sei at fargen kler han godt! :) 
- litt usikker på kvarandre disse to goingane her <3


Ønsker alle en fortsatt fin fredagskveld.
Klem fra Catharinatirsdag 3. april 2012

God Påske! :)

No er vi endelig kommt til April mnd. og med den kom jammen meg snøen og. Vi har ikke hatt snø i heile vinter, men no er bakken hvit til stor glede for minstegull i hvertfall, som endelig kunne få prøve dei nye skia sine. :) 


Eg har vært mye opptatt med hagearbeid no før snøen kom, og kjøpte meg et par slike juleroser som eg hadde tenkt å plante ut... men det må no bare vente til snøen forsvinner. Foreløpig pynter dei opp i kjøkkenet og stua. :)


  Ute skinner sola endelig, og eg skal gjøre siste innsats her og få ordnet litt inne til påske. På timeplanen står  også baking av påskemuffins som vi skal kose oss med ...  :)

Ønsker dåkke alle nokre riktig flotte påskedager!!

Påskeklem til dere alle fra meg ;)