lørdag 30. juni 2012

Fruefiol... :)


Det er ikke bare revebjeller som blomstrer så fint nå, det gjør også dagfiolen eller fruefiolen.
 Litt usikker på navnet men det er vel slik at kjært barn har mange navn ;) Hittil har eg bare hatt den rosa av disse her, men i år derimot dukket det opp en hvit variant også :)) Stooort smil. Det er en herlig plante som lukter så utrulig godt. Men... er dette en staude, eller kommer de igjen fra frø?? Bare de kommer igjen så er eg fornøyd eg ;)

Idag vil eg ikkje bare fokusere på meg og mitt. Eg må bare nevne ho Ellen med bloggen Roser og patina i dette innlegget og. Eg har gjort det før, men gjør det så gjerne igjen... Ho er ei inspirasjonskilde til tusen. Eg blei helt satt ut av dei nydelige bildene ho hadde innlegg om i går, og gjett hvem som no er blitt helt tussete og ønsker seg slike staudevalmuer og enda en ny sort geranium i hagen... ? jo det er meg det. Bildet under beskriver vel godt hvorfor :) 
Bildet tilhører forøvrig ho Ellen. 



Siden det ikke ser ut til at regnet vil gi seg her hos oss med det første så vurderer eg å bake litt idag. Etter å ha kikket litt i boka sanselig sommer, trur eg at eg skal forøke meg på ei av oppskriftene der. Nemlig lavendel cookies :)) Er litt spent på hvordan lavendel egentlig smaker.... ;)

Noen av dere lesere som har laget slike kjeks før? 

Ønsker dere en finfin Lørdag :))
Catharina


fredag 29. juni 2012

Revebjellene blomstrer... :)


Å ha revebjeller i hagen kan vel være litt skummelt med tanke på hvor fort disse sprer seg. Men det er noe vilt og vakkert over dei som gjør at eg må ha dei likevel. Men, eg prøver å passe på å ta bort blomsterstengelen når de holder på å avblomstre for at dei ikkje skal ta helt overhånd. Denne her har funnet seg tilrette ved denne portstolpen og der skal den få stå i fred :)



At syrinen nå såvidt er begynt å takke for seg ser vi igjen på hostaen som vokser under denne syrinen. 



 En gang i uka forsøker eg og/eller søsteren min å reise ned til øya for å klippe plen og rydde litt i hagen rundt sommerhuset vi har der nede. Eg og minstejenta mi og ei av hennes venninner var ned nå på onsdag, og som bildet viser var været nydelig. Gresset hadde vokst myye og det var nok å gjøre, men vi hadde det kjempekos. :)

 Porten inn til huset.

Lupiner som farmor har plantet en gang...

Til venstre er en høg mur som nå er dekket av eføy. Da farmor og farfar bodde her var denne alltid velstelt, grønn og frodig. Vi må berre forsøke så godt vi kan å holde det ved like :)


De samme lupinene nå sett fra stien og ut til den bilfrie veien som går forbi. Steinene som står på høykant har farfar boret hull i, støypt ned en bit av ei jernstang og deretter støpt fast steinen til den lave muren. Står som støpt i all slags vær! hehe



God helg!
Klem
Catharina :)

tirsdag 26. juni 2012

 Ei fantastisk flott jonsokhelg er forbi, og eg har jobbet mine to første arbeidsdager denne uka og kan kose meg med en fridag igjen i morgen. :) 



I hagen blomstrer geraniumene mine, og eg har dei etterhvert i litt forskjellige blåtoner, men også en hvit sort i tillegg til et par tre rosalilla varianter.
En lys akeleiefrøstjerne...
Den ene av mine rosafargede storknebb...

Og her min aller laveste iris. :)
Under her skimtes den høge irisen min som eg antar er en sibiriris..  Rett meg om eg tar feil ;)

 Myggnettingen henger fremdeles i plommetreet.. og eg har endelig fått plantet noen blå skjønne blomster i ei krukke :)




 I morgen blir det ingen haging her heime, men derimot tar eg og jentene mine oss en tur ned til øya og sommerhuset for å ta igjen litt forsømt plenklipping der nede  ;)

  Det er sommerfølelse det ....... :)


Ønsker alle mine bloggevenner og trofaste følgere 
en finfin tirsdagskveld og en flott og strålandes morgendag ;)

Klem
 Catharina

tirsdag 12. juni 2012

Akeleiene blomstrer...

Akeleiene  blomstrer ...
Hei på dere, eg har noen akeleier i hagen, men denne er den eneste lyse av dei og den er sååå skjønn!! :)) Den er litt blyg og henger litt med blomsten som flere av de andre akeleiene også gjør, så eg måtte ta et tak i det lille skjønne blomsterhodet og snu det opp mot fotografen for å få et bilde av denne lille skjønnheten :)


 Den er ikke noe flink til å frøså seg sjølv denne her... Så denne er den einaste eg har dessverre.

Synes min lyslilla syrin og akeleien passet så godt ilag så en collage av dei to måtte til ;)



Ønsker dere alle en finfin kveld
Klem, Catharina

mandag 11. juni 2012

De skjønneste markblomster...


Er  ikkje sommeren vidunderlig...  


 Det er jo på denne tiden barna ofte kommer springende inn etter å ha vært ute en tur med den ene hånden bak på ryggen med en aldri så liten overraskelse på lur.

Eg fikk en slik overraskelse i dag. :)
 Da minstejenta mi var på vei heim fra et venninne besøk fant ho dei skjønne markblomstene i grøftekanten og plukket med seg en liten bukett heim. 
*Lykke*


 Litt skrantete var dei, men hva gjør vel det....
 Eg ville ha dei okke som, og plasserte den lille minibuketten i en liten vase.


Og foreviget blei dei og. :)
Eg har laget en slik collage til, der eg byttet ut vintage bildet med et bilde av minstegull. 
Et sommerminne  vel verdt å ta vare på :))

Go`klem 
Catharina

lørdag 9. juni 2012

Nå blomstrer det endel i blått, hvitt og lilla i hagen.  :)
Kornblomstene er vakre...


Fargen er nydelig 


 Storknebb har eg endelig fått øynene opp for, og disse er perfekte til å fylle ut i bedene med.


Innimellom hagearbeid og annet arbeid har eg, minstegull og ei venninne av henne vært på sykkeltur idag. Etterpå tok vi oss en tur ned i fjæra der jentene leita etter krabber , mens eg tok meg ei runde og knipsa litt bilder


Dei gamle værbitte naustene har stått i kirkefjæra i mangfoldige år, og er litt av et syn der de ligger rett nedenfor kirka. Har vist bilder av dei før, men denne gangen fra en litt annen vinkel ;) Ei grei unnskyldning for å vise flere bilder...  ;)  Det er ganske utrulig at de faktisk står der enda, etter så mye juling som de har fått opp igjennom årene. Dagmar som herjet her i jula, gjorde mye skade her da bølgene rett og slett slo inn  dørene på dei aller fleste av naustene. Mye er nå ordnet, men enda gjenstår det endel. 
  

Skulle til å skrive at skvallerkålen blomstrer og står så fint til rullesteinene og det værbitte trevirke, men nå blei eg litt usikker gitt. er det skvallerkål dette her?

En knøttliten krabbe som ikke hadde gjemt seg godt nok for ivrige jenter på krabbejakt :))

Kirka vår, med naustene nedenfor. Noen er skakke og skjeve, noen har så vidt klart å beholde dørene, mens andre mangler både dør og deler av veggen... 


Må nesten avslutte med et blomsterbilde til. En storkenebb til fra samlingen min :)


I morgen er det lørdag og eg håper vi alle får en flott dag med myyye sol :)

Klem klem
Catharina

mandag 4. juni 2012



Fikk så lyst til å stikke innom en liten tur og vise frem et par bilder berre. det er duppene mine ilag med den småblomstrede geraniumen som får litt oppmerksomhet her i kveld :)  Dei er superskjønne og kler hverandre ganske godt vil eg sei :) Den lille mørke geraniumen har vel ofte en tendens til å bli litt borte i alt det grønne, men med noe lyst ved sin side er den litt lettere å få øye på :)


Å lage collager er en elsket hobby, og dagens stauder har nå fått sin collage. Selvfølgelig i følge med et vintage bilde. En helt herlig kombinasjon ...  synes eg ;)


I morgen er det tidlig opp og på jobb, så 
RIKTIG GOD NATT 
til alle :)

Catharina