søndag 4. mars 2012


Hei og god formiddag til dere :) Tenkte eg skulle ha et innlegg idag om gårsdagens gjøremål, og noen små tanker eg går med. Vi hadde et aldeles nydelig vær i går og eg hadde planen klar. Eg skulle ut i hagen og jobbe, fundere, spekulere og koose meg.
Men aller først var eg inne på nettet og fikk bestillt meg to stk. papaver. Den ene heter Manhatten, og den andre Pattys plum.


Tru det eller ei, men eg har aldri fått valmuer til å trives i hagen. Skjønner ikke hva eg gjør galt... Men eg gir ikkje opp og forsøker igjen. For dei er jo så nyyydelige. 


Hvem kunne vel ikke tenkt seg en slik drømmehage som på bildet under.
Bildet er hentet fra boken til Claus Dalby " Bonderoser og Pæoner"
Virkelig ei herlig bok, som eg hadde med meg ut i hagen i går.


Sukk...


Jepp. Unnskyld, men med bildet under her så ødelegg eg no heile idyllen... hehe 
Men, eg trur og håper at det skal bli bra til slutt.
Så her satt eg i går med hodet fullt av tanker og ideer, og bordet fullt av inspirasjon. :)
Og en herlig kopp kaffe latte må vite. Må jo ha noe å styrke seg på når en jobber så hardt og effektivt.


I mitt forrige innlegg viser eg sommerbilder fra akkurat dette hagerommet. 
For å gjøre det litt meir romantisk, et mindre rotete inntrykk og plagsomme gresskanter som vokser inn i blomsterbedene og opp etter den lille murkanten vil eg no ha en grusgang her. Ikke stor fæl grus, men smågrus. veigrus heter det kanskje. 0-16 mm. var tenkt.
Eg trur eg brukte nesten heile dagen på å spa opp torva her. Alt det som eg har markert på bildet under har eg også spadd opp, men tok ikke bilde.


nederst på bildet over er det et gjerde på den ene siden som skal males hvitt. Her vurderer eg å få satt opp en skjønn port. Kanskje noe slikt som på bildet under?? For bakenfor gjerdet og den tenkte porten er det et passe stort rom der eg tenkte å lage til en koselig plass med sittegruppe.  

Claus dalby`s bilde.

I boken til Claus er det bilder av mange superskjønne peoner. 
Denne Trepionen under er ikke en av dem, men en eg la inn bestilling på i går... og eg krysser alt eg har for at den ikke er utsolgt.


En peon eg derimot fant i boken, er denne som heter Nancy Nora. Aldeles nydelig er den! Den er også bestillt, så er det berre å håpe....

Bildet funnet på nettet.

Været er ikke så aller værst idag heller, og ut må eg!  men eg må innrømme at eg trur ganske sikkert at eg er den einaste her i nabolaget som faktisk har hoppet i hagearbeidet med graving og styr så tidlig på våren. Men pytt sann, eg får grave stille, så blir eg ikkje lagt så godt merke til hihi ;)

 Et lite tips berre! Om du skal bestille en ny staude på nettet som du ikke har sett og vet  hvordan ser ut, så er det KJEMPELURT å søke opp navnet på planten på nettet for flere bilder. Da er det mye lettere å få et riktig inntrykk av hvordan planten egentlig ser ut. 

Catharina
7 kommentarer:

Aina Strand sa...

Så nydelige valmuer og peoner, vurderer å bestille noen jeg og! men i likhet med deg, har valmuer aldri trives her hos meg, sukk...
Ha en fin søndag videre :-)

Bente sa...

Så koselig hage du har. Det kommer til å bli helt nydelig.

Klem Bente

Underberget sa...

Nyyyyydelige bilder! Den valmuen var bare fantastisk vakker! Skjønner godt du blir inspirert av Claus Dalby:-) En grusgang blir sikkert kjempefint, lykke til videre med spaingen:-)

Hemmavid sa...

Hejsan
!
Har ni nästan helt snöfritt?? Här ligger snön kvar i trädgården och lär nog göra så ett par veckor till..

Men visst känner man lusten att börja planera inför trädgårdssäsongen.

Pioner är en av mina absoluta favorit blommor. Planerar att köpa en vit och en ljusrosa planta till sommaren.

Ha en fin kväll!
Kramen jenny

Grip dagen sa...

Syned du DETTE er tidlig å begynne?! Vi startet et å i januar! Hadde mange steiner som skulle lages mur av, og nye bed som skulle opparbeides. Riktignok kallte naboene oss for maur... Men det tåler vi da. Flittige i hagen er vi i alle fall. Det er jo både trening og kos på en gang!
Jeg har mange planer for hyttehagen denne sesongen. Hvit grus har vi stor tilgang på, det er så fint med slike gangbaner. Og om kvelden så lyser de faktisk opp! Helt nydelig.
Det er en herlig tid når vi kan sitte i solveggen og planlegge. Og storartet når vi også kan sette spaden i jorden. Ahhhh!!!
Vårhilsen fra Marit

shabby chic og lavendel sa...

Aina: Valmuene SKAL eg berre få til tilslutt.:)

Underberget: Ja, Claus Dalby er en stor inspirasjonskilde!! :)

Hemmavid: Vi har ikke noe snø, helt sant! og vi har omtrent ikke hatt snø i vinter i det heile tatt. Det føles egentlig som vi berre har hatt en lang lang høst ;)

Grip dagen: He he, kunne faktisk tenkt meg noen hageentusiaster som deg her i nabolaget. ;)Og hadde været tillat det hadde nok eg og startet mye tidligere...:)

Inger Marie sa...

Så spennende planer du har:)...og inspirasjonskilder er god å ha...valmuene var fantastiske:)
God ny uke:)