mandag 26. mars 2012

Hei og god kveld :))
I går kom jammen sant sola til oss også og det gjorde virkelig godt... Eg fikk ordna meir på stien, fyllte litt meir mold i bedene, men tenkte eg skulle vente litt til før eg tilsetter litt kugjødselkompost. 

~~~~~~~~~~~~~~
Og her er den skjønne lille blåveisen min som eg bare måtte ta et bilde av... <3

~~~~~~~~~~~~
Julerosa blomstrer, og eg tenkte eg skulle få satt den ned i bedet et sted, men foreløpig står den i en sink balje. Humlene har allerede kommet på besøk i hagen, men det spørs om ikkje sola kom litt brått på dei og, for dei ser ikkje heilt oppegående ut der dei svirra rundt i halvsvime... Dei finn seg en blomst eller noe å slå seg ned på og der blir dei sittande... nesten som dei har duppa av og tar seg en kvil i vårsola :)

~~~~~~~~~~~~
Ellers så jobber eg med en plan som krever en vindusfrise eller gjerne et par dørmatter i støpejern eller noe sånt som tåler  både vær og vind... Denne skodda  under her er nyydelig, og hadde vært midt i blinken hadde det ikke vært for at ramma er laget i tre.  Frykter den ville knekke som ei fyrstikk når det blåser som værst, og det er den altfor flott til.

~~~
Derfor må eg ha ei slik UTEN ramme i tre. Men eg har store problem med å finne noen i det heile tatt, Så om noen av dere vet om noen som selger slike så hadde eg blitt  hoppende glad for tips! :O) 

~~~~~~~~~~~~ 

Ønsker alle en herlig kveld, og takk for at du kikket innom ;)

Klem, Catharina






mandag 19. mars 2012

Hei og god formiddag til dere ;) 
Ja eg har fått med meg at det er og har vært nyyydelig vær på østlandet i det siste... Heldiggriser!! :) Vi derimot har hatt et variabelt vær, såpass ok at eg har fått gjort litt meir ute i hagen i hvertfall. hihi. I dag er det derimot full vinter med snø og slaps, men ryktet sier at vi også snart får sol så da har vi jo noe å se fram til i det minste. :O)

Eg har fått hekledilla!!
 og når det ikke er noe utevær, så har eg fått heklet litt i stedet. Eg har heklet noen slike Mobiletui der du tar telefonen ut fra siden. Myyye enklere og kjappere å få fatt i telefonen når den tas ut den veien synes eg. :)


Skal hekle meg flere i forskjellige duse farger med litt annet tilbehør og romantiske detaljer etterhvert. Det kan jo være greit å ha en til best, en til fest, en til ditt og en til datt... alt etter hva en har på seg ellers ;) Og så er de jo så kjappe å hekle. Oppskrift har eg ikkje, for eg har berre dikta og prøvd meg fram :))

Så må eg jo få opplyse om at kjøp og salg gruppa på facebook med navnet " blomstermarkedet" nå har fått 200 medlemmer! :)))
 Så er du interressert i hage og blomster er du VELDIG velkommen til å melde seg inn  du og.

Ha en riktig flott Mandag :)

Catharina 

søndag 11. mars 2012

Da har eg fått ordnet med plass, og Knappen til Blomstermarkedet er kommet på plass :)


Litt prøving måtte til for å få den rette størrelsen. Og eg måtte forminske den endel fant eg ut for å få den til å synes ordentlig i sidepanelet. Eg lærer etterhvert :))
Om du skulle ha lyst til å opplyse litt om denne kjøp og selg gruppa med blomster og frø fra egen hage, må du gjerne ta med deg denne knappen.
Jo flere medlemmer vi er jo kjekkere og enda mer spennende frø og planter vil kunne dukke opp inne på markedet. 

Catharina 

Kjøp av lagringsplass...?

Hei og god morgen :)

Nå MÅ eg berre få meg meir lagringsplass slik at eg kan få lagt til flere bilder i sidemenyen på bloggen. Har laget meg denne knappen:


- til Blomstermarkedet og skulle prøve den ut på høgre sidepanel, men nope. Nå MÅ jeg kjøpe mer plass, og tenkte å gjøre det med google checkout. Er det noen av dere som har kjøpt mer plass, og hvordan gjorde dere det? Håper virkelig noen kan hjelpe meg med dette. :)

Hilsen og klem fra 
Catharina


fredag 9. mars 2012

Mi aller første julerose er kjøpt inn til hagen :)

Hei på dere :)
Idag kjørte eg tilfeldig forbi en blomsterbutikk og uttafor den butikken stod altså flere slike svære juleroser. Eg har ikke juleroser i hagen fra før, og med den flotte fargen så måtte eg så klart berre stikke innom og sikre meg en. Foreløpig står den i krukke uttafoe døra. Men så snart været blir litt lettere skal den plantes ut i hagen.

Siden det er fint lite som blomstrer på denne tiden... her hos meg iallefall, så er det ikke tvil om at denne her garantert vil bli beundret... :)

 Gråpus tester ut hvordan det ligger an med luktene på denne nykomlingen.. hihi


Ellers er eg riktig så klar for både the Voice, Senkveld og helg generelt. I morgen skal eg på loppemarked, og det blir jo spennende! 

Eg kan vel også opplyse om at Facebookgruppa  " Blomstermarkedet" så vidt er kommt i gang... og vi er allerede nå kommt opp i 70 blomsterglade medlemmer :)) 
Utrulig  kjekt!!

Goood helg <3

Klem fra Catharina


onsdag 7. mars 2012

Eg har hoppet i det og startet ei facebook gruppe med kjøp og salg av planter og frø fra egne hager...

Hei hei :)
No har eg virkelig gjort det store.... Eg har fundert på det ei stund og bestemt meg for å hoppe i det. Så får det briste eller bære :)


Eg vil tru eg ikkje er aleine om å være på leiting etter en spesiell staude eller annet spennende til hagen. På facebook finnes det grupper for kjøp og salg i fleng. Men ei gruppe med kjøp og salg av blomster, frø og annet fra egen hage finnes ikke så vidt meg bekjent.  Eg kunne virkelig tenkt meg ei slik gruppe der vi som er hage og blomster interessert kan samles og være til hjelp for hverandre. Nettopp derfor har eg no hoppa i det og laga ei slik gruppe som eg rett og slett har kalt for " Blomstermarkedet" Dette er ei lukket gruppe der du må sende forespørsel for å bli medlem. Eg veit ikkje korleis behovet for ei slik gruppe er men eg synes absolutt det er verdt å forsøke, for som med møbler og annet interiør m.m er det ingen problem med å sende stauder med posten. 
Håper dette er noe som vil falle i smak, og som kanskje kan være til hjelp enten du søker noe spesielt, eller om du feks. har lyslys rosa lupiner og lyserosa nesten hvite digitalis i overflod og kunne tenke deg å selge unna noen. Eg er nemlig på jakt etter akkurat det... ;)
Det er enda tidlig vår og for tidlig mange steder å starte oppspaing av stauder. Men dagene og ukene går relativt fort så før vi veit ordet av det er vi i gang. 

Det hadde vært veldig artig å høre deres tanker og synspunkter om ei slik gruppe... :)

Ønsker en fin kveld til dere som kikker innom.
Catharina

tirsdag 6. mars 2012

Operasjon grusgang i hagen, del 2. :)


Tanken eg har gått med om å lage meg grusganger i hagen er gått fra tanke til handling. 
Har vært veldig gira på å få dette gjort, og utålmodig som eg er hoppa eg i det og startet å spa opp torva i helga.  I går bestillte eg grus, som eg venta å få en av de nærmeste dagene. Men dette var virkelig  kjapt levert, for grusen kom berre noen timer etterpå  :)) 

Bilder av hagen slik den ser ut no hadde eg vel aldri trudd eg kom til å vise, Men det er nå engang sånn det ser ut når det er tidlig vår og hagen er under "oppgradering"  Fniis
Stien ser jo veldig brei ut nå, men eg veit at når sommeren er her og plantene har fått vokst seg til vil inntrykket bli et helt annet. :)
Og der dere ser den høge pålen som er myye høgre enn gjerdet, er resten som står igjen etter den flotte klematis veggen eg hadde der. Kan ikke skylde på dagmar denne gangen, men en eller annen storm var det som tok knekken på den. 
Bilde tatt i fjor fra samme sted i hagen. 

Må nok fylle på med endel mold i bedene ser eg.
- bilde tatt i fjor sommer fra samme hagerom.



Ser helt forferdelig ut akkurat no, men eg har virkelig god tru på at dette vil bli bra :)
Og jepp, nederst i hagen ligger all torva eg spadde opp. Enn så lenge ;) 

Blomsterbedet under er det samme bedet som vises på venstre side på bildet over. Nei no gler eg meg virkelig til at det blir frodig og grønt igjen :)



Ka mannen min vil sei når han kjem heim om nokre veker og ser ka eg har gjort... ja det gjenstår jo å se... ;)
Men litt har eg no fortalt då.  hehe

Catharina




NIB utfordring...

Nib utfordring Mars. This is me eller her er eg. 
Hvem jeg er :

Jo,eg er ganske enkelt ei som liker det lyst, landlig og romantisk rundt meg med innslag av gamle, gjerne malte og slitte møbler med sjel og patina.  samtidig som eg er veldig glad i hage og blomster :))
Så bildet som eg har valgt meg til denne utfordringa og som eg har vist frem et par ganger før synes eg gjenspeiler meg veldig godt :) 


Catharina 

søndag 4. mars 2012


Hei og god formiddag til dere :) Tenkte eg skulle ha et innlegg idag om gårsdagens gjøremål, og noen små tanker eg går med. Vi hadde et aldeles nydelig vær i går og eg hadde planen klar. Eg skulle ut i hagen og jobbe, fundere, spekulere og koose meg.
Men aller først var eg inne på nettet og fikk bestillt meg to stk. papaver. Den ene heter Manhatten, og den andre Pattys plum.


Tru det eller ei, men eg har aldri fått valmuer til å trives i hagen. Skjønner ikke hva eg gjør galt... Men eg gir ikkje opp og forsøker igjen. For dei er jo så nyyydelige. 


Hvem kunne vel ikke tenkt seg en slik drømmehage som på bildet under.
Bildet er hentet fra boken til Claus Dalby " Bonderoser og Pæoner"
Virkelig ei herlig bok, som eg hadde med meg ut i hagen i går.


Sukk...


Jepp. Unnskyld, men med bildet under her så ødelegg eg no heile idyllen... hehe 
Men, eg trur og håper at det skal bli bra til slutt.
Så her satt eg i går med hodet fullt av tanker og ideer, og bordet fullt av inspirasjon. :)
Og en herlig kopp kaffe latte må vite. Må jo ha noe å styrke seg på når en jobber så hardt og effektivt.


I mitt forrige innlegg viser eg sommerbilder fra akkurat dette hagerommet. 
For å gjøre det litt meir romantisk, et mindre rotete inntrykk og plagsomme gresskanter som vokser inn i blomsterbedene og opp etter den lille murkanten vil eg no ha en grusgang her. Ikke stor fæl grus, men smågrus. veigrus heter det kanskje. 0-16 mm. var tenkt.
Eg trur eg brukte nesten heile dagen på å spa opp torva her. Alt det som eg har markert på bildet under har eg også spadd opp, men tok ikke bilde.


nederst på bildet over er det et gjerde på den ene siden som skal males hvitt. Her vurderer eg å få satt opp en skjønn port. Kanskje noe slikt som på bildet under?? For bakenfor gjerdet og den tenkte porten er det et passe stort rom der eg tenkte å lage til en koselig plass med sittegruppe.  

Claus dalby`s bilde.

I boken til Claus er det bilder av mange superskjønne peoner. 
Denne Trepionen under er ikke en av dem, men en eg la inn bestilling på i går... og eg krysser alt eg har for at den ikke er utsolgt.


En peon eg derimot fant i boken, er denne som heter Nancy Nora. Aldeles nydelig er den! Den er også bestillt, så er det berre å håpe....

Bildet funnet på nettet.

Været er ikke så aller værst idag heller, og ut må eg!  men eg må innrømme at eg trur ganske sikkert at eg er den einaste her i nabolaget som faktisk har hoppet i hagearbeidet med graving og styr så tidlig på våren. Men pytt sann, eg får grave stille, så blir eg ikkje lagt så godt merke til hihi ;)

 Et lite tips berre! Om du skal bestille en ny staude på nettet som du ikke har sett og vet  hvordan ser ut, så er det KJEMPELURT å søke opp navnet på planten på nettet for flere bilder. Da er det mye lettere å få et riktig inntrykk av hvordan planten egentlig ser ut. 

Catharina








fredag 2. mars 2012

God helg! :)

Yess... endelig kom sola til oss og...  " eg gliser stooort" ;)
Fikk nettopp melding om at hagebøkene eg bestillte er kommt idag og dei gler eg meg til å hente må dere tro! 
Idag vet vel de fleste at VI har som helgetema " Vis oss din uteplass" og da måtte det bli disse bildene fra meg. 








Det er kjempekos med kvite hagemøbler under plommetreet , med hvitt stakkittgjerde som bakgrunn pyntet opp med denne nydelige rosebusken som eg ikkje veit navnet på dessverre. 






No må eg berre sette igang med litt kjedelig husarbeid, før eg tar meg en tur ut i hagen... Der er det myyye kjekkere når været er så bra ;)
Ha det riktig kos i helga, og nyyyt vårværet :))

Klem, Catharina








torsdag 1. mars 2012

Sy Cath Kidson...


Heisann...
Endelig er det 1.mars og vi er altså endelig begynt på den første vårmåneden. Kor herlig er ikkje det??  været vi har nå gidd eg ikkje å skrive om engang, og det sei vel egentlig sitt.  Men eg veit at vi har sol og flott vær i vente, så hipp hurra for det! :O)
For et par dager siden fant eg enda ei bok eg berre måtte bestille. Er veldig spent på den og. Veska er så vårlig og frisk i fargene så eg klarte ikkje å motstå denne fristelsen heller... hehe ;)
Siden eg no er inne på Cath kidson har eg søkt litt rundt for å finne ut om det er noen nettbutikker som selger stoffer fra hennes kolleksjon, men det var heller vanskelig.. Det er ikkje tilfeligvis noen av dere som veit om noke? Har aldri bestillt fra utlandet før, og ser for meg at det blir veldig dyrt med frakt og toll og slikt... noken som har erfaring med det?


Ellers får eg ikkje tatt noen bilder for tiden da eg har stooore problemer med kameraet. Ett eller annet har skjedd, for det tar ikke imot brikken som bildene lagres på, så det spørs om ikkje eg må få det sendt inn for reperasjon. Må jo ha det klart no til vårsesongen ;))

Tusen takk for at du tok deg tid til å kikke innom  :)

Klem klem