onsdag 21. september 2011

Et malt bilde med madonna og barn, men også et rop om hjelp...

For litt siden fikk eg et syrebeisa garderobeskap med tre skyvedører i. Skapet er plassert nede i hallen. Skapet skal jo uten tvil males kvitt. Og det blei vasket med kraftvask, og malt ett strøk med grunning. Eg malte med vannbasert maling, men lurer veldig på hva dere gjør. Maler dere også med vannbasert maling eller er det oljebasert som er tingen til tremøbler?? Håper på gode råd fra dere.. :)
Dere som har malt over syrebeisa ting har vel også erfart at beisen trekker ut i malinga og dermed misfarger denne. Det skjedde nemlig med meg. Planen min nå er derfor å lakke over med klarlakk, gjerne et par strøk for å "låse" inne beisen, og male på nytt over der igjen. Det har eg gjort før med vellykka resultat. Håper det blir like vellykka denne gangen også. 

Og igjen har eg store problem med å laste inn bilder på sideelementene mine. Har brukt opp kvoten får eg opp hver gang eg skal legge inn bilder i sideelementene. Hvis noen av dere som leser dette har vært bort i det samme og funnet ut av det håper eg på tips fra dere om hva eg kan gjere med det. 

Det var jo ekstra kjedelig nå for eg skulle jo linke til Hemmavid sin give away nå i går og klarte ikke å legge inn bildet med link til henne. Blir temmelig frustrert må eg innrømme! Legger derfor ut linken til give awayen  hennes under her:
Når det gjelder bildet øverst så malte eg det for et par år siden en regnfull høstdag akkurat som vi har hatt det nå i det siste. Bildet er malt på ei hobbyplate eg hadde liggende. Så man tar jo hva man har og gjør det beste ut av det :)))

~xoxo~

Catharina

3 kommentarer:

Hemmavid sa...

Hejsan goa du!

Det går ju "lika bra" att länka så här till tävlingen! Tack för det!

Jag använder mest vattenbaserad färg när jag målar - både möbler och andra snickerier. Och blir ofta nöjd med resultatet, men ibland behövs ju flera strykningar innan det täcker helt..

Kramen Jenny

Anonym sa...

Nydelig bilde du har malt !
Har aldri vært borti problemet med bilder i sidefeltet, men håper du får hjelp.
Når det gjelder maling av møbler, så ville ikke han på fargehandelen selge oss vannbasert maling til det formålet fordi han fikk så mange klager etterpå....
Jeg brukte shipolin på den benken jeg malte og er veldig godt fornøyd med resultatet. Det eneste er at det tørker mye seinere.....
Lykke til !
Klem fra Ingunn

Ellen sa...

Hei Catharina. For et nydelig bilde du har malt:) Blir så imponert av alt det vakre du lager. Du er jo en multikunstner:) hva er det du ikke kan? Jeg vil ikke komme med noen anbefaling poå hva slags type maling du skal bruke, det tør jeg ikke.. men jeg bruker bare vannbasert, jeg tåler ikke oljemaling blir skikkelig dårlig av det. Har aldri hatt noen problemer med den vannbaserte. Klem Ellen.